Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Πρωτοβουλίες εργατικών σωματείων και φορέων

Με καθημερινές πρωτοβουλίες, σωματεία, Λαϊκές Επιτροπές και μαζικοί φορείς του κινήματος συνεχίζουν τη δράση τους, με αίτημα αιχμής να αποσυρθεί το σχέδιο - λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό. Συγκεκριμένα, για σήμερα Πέμπτη προγραμματίζονται τα εξής:

  • Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής οργανώνει σύσκεψη με τους εργαζόμενους στις Κοινωνικές Δομές, που παραμένουν απλήρωτοι για πέντε και πλέον μήνες, ενώ κινδυνεύουν με απόλυση μετά τον Ιούνη. Ανάλογη σύσκεψη έγινε χτες με εργαζόμενους στους δήμους με θέμα το Ασφαλιστικό και ιδιαίτερα τα ΒΑΕ. Την Τρίτη 1/3 σχεδιάζει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας, στις 2 μ.μ., με αιχμή το Ασφαλιστικό και τα ΒΑΕ.
  • Τα Σωματεία Ιδιωτικής Υγείας Αθήνας και Πειραιά καλούν τους εργαζόμενους του κλάδου σε σύσκεψη, στις 5 μ.μ., στο ΕΚ Αθήνας, με θέμα τις εξελίξεις στο Ασφαλιστικό αλλά και στον κλάδο.
  • Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης οργανώνει περιοδείες σε χώρους δουλειάς και καλεί σε σύσκεψη σωματείων και φορέων, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσά του.
  • Η Λαϊκή Επιτροπή Μενιδίου διοργανώνει στις 10.30 π.μ. κινητοποίηση στο Δημαρχείο για το Ασφαλιστικό.
  • Κινητοποίηση οργανώνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Αιγάλεω και Χαϊδαρίου, καθώς και μαζικοί φορείς της Αγίας Βαρβάρας. Καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο ΙΚΑ (Περικλέους) στο Αιγάλεω και στη συνέχεια σε πορεία στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην πλατεία Δαβάκη (Ιερά Οδός 310).
  • Σωματεία και φορείς της Μαγνησίας οργανώνουν συμβολικό αποκλεισμό των γραφείων του ΟΑΕΕ. Μετά από σύσκεψη που πραγματοποίησαν, αποφάσισαν επίσης να οργανώσουν συγκέντρωση στο Βόλο, την Τρίτη 1/3.

Επίσης, μέτρα για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων συζητήθηκαν στη σύσκεψη εργατικών σωματείων και οργανώσεων αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, συνταξιούχων, μισθωτών και ελευθεροεπαγγελματιών επιστημόνων, νεολαίας, γυναικών, καθώς και Λαϊκών Επιτροπών, που συγκάλεσε το Εργατικό Κέντρο Λάρισας. Αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η διοργάνωση πορείας από το ΕΚ Λάρισας προς το κέντρο της πόλης, τη Δευτέρα 29/2, στις 7 μ.μ., περιοδείες και παρεμβάσεις σε ΙΚΑ, ΟΑΕΔ κι άλλα Ταμεία.

Τέλος, παρεμβάσεις στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΕ θα κάνουν την Τετάρτη 2/3 Σωματεία και Ενώσεις Αυτοαπασχολούμενων. Η πρωτοβουλία αποφασίστηκε σε σύσκεψη που έγινε το περασμένο Σάββατο με πρωτοβουλία της ΟΒΣΑ. Ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, Επαγγελματιών και Εμπόρων καλεί στις 8 π.μ. στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22). Εμπορικοί Σύλλογοι και Ενώσεις ΕΒΕ της Νοτιοδυτικής Αθήνας (Περιστέρι, Αιγάλεω, Χαϊδάρι, Αγία Βαρβάρα) καλούν στις 8 π.μ. σε κινητοποίηση στον ΟΑΕΕ στο Αιγάλεω (Ιερά Οδός 310).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ