Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Το ΝΑΤΟ επενδύει στο «διάλογο» και τη «δύναμη»

Οτι το ΝΑΤΟ δεν αποζητά τον πόλεμο αλλά την παρεμπόδισή του, υποστήριξε ο γγ του Οργανισμού, αναλύοντας προχτές στο Ευρωκοινοβούλιο τη σημασία της συνεργασίας ΝΑΤΟ - ΕΕ. Και μπορεί ο Στόλτενμπεργκ να προσπάθησε ξανά να λανσάρει τη λυκοσυμμαχία ως «περιστεράκι της ειρήνης», ωστόσο όλη του η ομιλία διαβεβαίωνε για την ετοιμότητα του συγκεκριμένου κέντρου να κλιμακώσει και στρατιωτικά την αναμέτρησή του με τους αντιπάλους του (σε μια περίοδο που οι τόνοι ανεβοκατεβαίνουν διαρκώς, καταρχήν με τη Ρωσία).

Είναι ενδεικτικό ότι εμφανίζοντας το «διάλογο» ως έναν από τους πυλώνες στους οποίους το ΝΑΤΟ στηρίζεται για την αντιμετώπιση των σημερινών «σύνθετων προκλήσεων», εξήγησε: «Η ισχυρή άμυνα δημιουργεί τη βάση για τον πολιτικό διάλογο (...) Θέλουμε διάλογο γιατί ο διάλογος μπορεί να αυξήσει την προβλεψιμότητα και τη διαφάνεια». Αλλωστε, καθαρά διαμήνυσε πως το ΝΑΤΟ επενδύει ειδικά στην «περισσότερη (σ.σ. εννοώντας φυσικά την καταρχήν στρατιωτική) δύναμη» και την «περισσότερη πρόληψη».

Ο «διάλογος», λοιπόν, που οι ιμπεριαλιστές επιδιώκουν δεν είναι παρά η προετοιμασία τους για κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών συγκρούσεων, περιλαμβάνει προσωρινούς συμβιβασμούς, διαμόρφωση συμμαχιών, κέρδισμα χρόνου για καλύτερη προετοιμασία. Σ' αυτήν τη βάση, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν, να μη δεχτούν να γίνουν «κρέας στα κανόνια» κανενός από τους πολέμους που εντατικά ετοιμάζονται στα «εργαστήρια» των ιμπεριαλιστών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ