Πέμπτη 25 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τοποθετήσεις άλλων κομμάτων στη χτεσινή συζήτηση στη Βουλή

Παρεμβαίνοντας στη χτεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Ν. Δένδιας απαντώντας στα όσα ανέφερε ο πρωθυπουργός, επιβεβαίωσε ότι το Προσφυγικό είναι «σημείο σύγκλισης» με την κυβέρνηση και ειδικά σε ό,τι αφορά «τα μεγάλα και ουσιαστικά λάθη» που έχει κάνει η ΕΕ, «κουκουλώνοντας» το χαρακτήρα του «σκοτωμού» εντός της λυκοσυμμαχίας.

Οσον αφορά τη ΝΑΤΟική εμπλοκή στο Αιγαίο, η κριτική του επικεντρώθηκε στο εξής: «Γνωρίζατε πως τα Δωδεκάνησα θα ήταν εκτός ελέγχου του ΝΑΤΟ; Γνωρίζατε πως στις φρεγάτες θα υπάρχουν μόνο έλεγχοι από κάμερες; Εμείς μπορεί να είμαστε κεντροδεξιοί, αλλά εσείς είστε διαχρονικά αδέξιοι».

Παίρνοντας «πάσα» από τον πρωθυπουργό, έσπευσε να τροφοδοτήσει την κοκορομαχία περί διαφθοράς και λιστών, όπως η λεγόμενη «λίστα Μπόργιανς». Απαντώντας στις κατηγορίες που είχε εξαπολύσει λίγο πριν ο πρωθυπουργός για τη στάση της κυβέρνησης Σαμαρά, τις οποίες «τεκμηρίωσε» με την παρουσίαση σχετικού εγγράφου του ίδιου του Μπόγιαρνς, ο Ν. Δένδιας ανέφερε ότι «ο κύριος Τσίπρας κατέθεσε ένα έγγραφο χωρίς υπογραφές, το οποίο κάθε άλλο παρά αποδεικτικό συγκάλυψης είναι».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φ. Γεννηματά, κατηγόρησε τον Αλ. Τσίπρα για «ψεύτικα λόγια και υποσχέσεις». Εμφανίστηκε, δε προβληματισμένη, επειδή «η οικονομία βυθίζεται, η αξιολόγηση καρκινοβατεί», ενώ προέκυψε και το Προσφυγικό, για το οποίο επέμεινε ότι «η κυβέρνηση δεν μπορεί» να το διαχειριστεί, με ανοικτό το ενδεχόμενο να οδηγηθούμε «σε εθνική τραγωδία», καθώς, όπως είπε, «άνοιξαν θέματα», πάνω στα οποία ζήτησε «εθνική συνεννόηση και στρατηγική».

Παραπέρα, επέμεινε για άμεση σύγκληση Σύσκεψης Πολιτικών Αρχηγών για το Προσφυγικό, με στόχο την «επανεκκίνηση της προσφυγικής ελληνικής πολιτικής χωρίς ιδεοληψίες».

Επέμεινε, επίσης, για συνεργασία των αστικών πολιτικών δυνάμεων, ώστε με «ωριμότητα» να προτείνουν στο λαό «έξοδο από την κρίση», την κρίση της εγχώριας καπιταλιστικής οικονομίας βεβαίως, η έξοδος από την οποία συνεπάγεται επιτάχυνση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων που τσακίζουν το λαό.

Ο πρόεδρος του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, στο φόντο των διεργασιών που «τρέχουν» στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αναφερόμενος στο Προσφυγικό, επανέλαβε την ανάγκη εθνικής συναίνεσης, «να ενώσουμε τις φωνές και ίσως έτσι στην Ευρώπη μάς ακούσουν». Κατέθεσε τις γνωστές προτάσεις για «εθνική επιτροπή δράσης», «εθνικό συντονιστή» κ.ο.κ. Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, μετέτρεψε τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ σε... φιλανθρωπικό ίδρυμα, λέγοντας ότι «κάποια κράτη» αντιμετωπίζουν το Προσφυγικό με «συγκεκριμένη επιλογή. Δηλαδή, θυσιάζουν το ευρωπαϊκό ιδεώδες, την αλληλεγγύη και τον ουμανισμό στο βωμό ταπεινών ενστίκτων»...

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, αφού επιτέθηκε για πολλοστή φορά στους αγώνες των αγροτών, λέγοντας ότι είναι «κατά στο να κλείνουν τους δρόμους οι αγρότες», αποφάνθηκε ότι «αυτή η Βουλή είτε το θέλετε, είτε όχι πολύ γρήγορα θα δώσει οικουμενική λύση και θα είσαστε εσείς που θα τη ζητάτε». Απηύθυνε έκκληση στη ΝΔ να «μην βιάζετε ζητώντας εκλογές παρά οικουμενική», προσθέτοντας ότι «χρειάζεται εικόνα σταθερότητας», προφανώς για το κεφάλαιο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ