Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Εξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο! Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα!

Παράσταση διαμαρτυρίας στο Πεδίο Βολής Κρήτης και τη ΝΑΤΟική βάση στο Μαράθι

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Πεδίο Βολής Κρήτης...
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Πεδίο Βολής Κρήτης...
Παράσταση διαμαρτυρίας στο Πεδίο Βολής Κρήτης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26/2, μετά από κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης Χανίων, Ρεθύμνου Ηρακλείου και Λασιθίου, με αίτημα να μην υπάρξει καμιά εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το Προσφυγικό.

Για την παράσταση διαμαρτυρίας, εκτός από τις Επιτροπές Ειρήνης, απόφαση συμμετοχής είχε πάρει η Γραμματεία Χανίων του ΠΑΜΕ, τα Σωματεία Τροφίμων και Ποτών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ιατρικών Επισκεπτών, Εργαζομένων στην ιδιωτική Εκπαίδευση, ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, η Γραμματεία Χανίων του ΜΑΣ, ο Σύλλογος Γυναικών Χανίων, η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων, ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος.

Στις 6 το απόγευμα, πανό με το σύνθημα «ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ, ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ» στήθηκε έξω από το Πεδίο Βολής Κρήτης και εκπρόσωποι από την Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, την Πανελλαδική Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ, το Εργατικό Κέντρο Χανίων και τον Εμπορικό Σύλλογο κατέθεσαν στον Διοικητή του Πεδίου Βολής το ψήφισμα - κάλεσμα των Επιτροπών Ειρήνης και της ΕΕΔΥΕ.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων, Ιωάννα Κουρπά, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε, μεταξύ άλλων:

«Οι Επιτροπές Ειρήνης Κρήτης και η ΕΕΔΥΕ πανελλαδικά καταδικάζουν την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με αφορμή το Προσφυγικό.

...και στη ΝΑΤΟική βάση στο Μαράθι
...και στη ΝΑΤΟική βάση στο Μαράθι
Το Προσφυγικό είναι πρόβλημα που προέκυψε και ενισχύεται από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, που σκοπό έχουν το ξαναμοίρασμα των αγορών. Σήμερα ως αποτέλεσμα της πολιτικής αυτής εγκλωβίζονται μαζικά χιλιάδες απελπισμένοι πρόσφυγες στην Ελλάδα.

Η αναβαθμισμένη παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο με ναυτική δύναμη, με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης, η οποία συμφώνησε πρόθυμα να διαθέσει οποιοδήποτε λιμάνι για ανεφοδιασμό των ΝΑΤΟικών πλοίων, συνδέεται με τους οξυμένους ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Η επίκληση του προσφυγικού προβλήματος που οι ίδιοι οι ιμπεριαλιστές προκαλούν γίνεται μοχλός για την προώθηση των επιδιώξεων για συνδιαχείριση του Αιγαίου κάτω από την ομπρέλα των ΕυρωΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών.

Ζητάμε να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική Βάση στη Σούδα, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο».

Στη συνέχεια, η παράσταση διαμαρτυρίας μεταφέρθηκε έξω από τη ΝΑΤΟική Ναυτική Βάση στο Μαράθι, όπου παραδόθηκε το ίδιο ψήφισμα στον Ελληνα Διοικητή της Βάσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ