Σάββατο 27 Φλεβάρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
Παρουσίασε τη δική του πρόταση αναδιάταξης

Τη δική του πρόταση για την πορεία αναδιάταξης των αστικών πολιτικών δυνάμεων κατέθεσε, χτες το βράδυ, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, ανοίγοντας το 2ο Συνέδριο του Ποταμιού.

Σκιαγραφώντας εν εξελίξει διεργασίες, είπε: «Συζήτησα όλες αυτές τις μέρες και με πολλούς ανθρώπους που ηγούνται, μικρών ή μεγάλων προσπαθειών στον προοδευτικό χώρο, της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς (...) Ανθρωποι που πολεμήθηκαν από μηχανισμούς, από συντεχνίες (...) Ολοι αυτοί - οι φυσικοί μας σύμμαχοι - τι μου λένε: Να προχωρήσουμε σε ένα διάλογο. "Ναι, να επιχειρήσουμε το καινούργιο, αλλά είναι χρέος σου να μας προστατεύσεις από τους μηχανισμούς"».

Ως απάντηση ο Στ. Θεοδωράκης προτείνει: «Το Κοινοβούλιο του Κέντρου. Προτείνω να γίνει μια μεγάλη συνάντηση όλων αυτών που έχουν τις ίδιες αγωνίες. Να ξεκινήσουν αυτοί και όχι οι ηγεσίες. Στο Κοινοβούλιο του Κέντρου μπορούν να μετέχουν στελέχη από την Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού, στελέχη του "Δικτύου", Στελέχη των Κινήσεων Πολιτών της "Δημοκρατικής Συμπαράταξης", στελέχη από τους Μεταρρυθμιστές - από τους αληθινούς Μεταρρυθμιστές, όχι τους ιμιτασιόν που κυκλοφορούν πολύ τις τελευταίες μέρες - στελέχη από την Επιτροπή για την Ανασυγκρότηση της Σοσιαλδημοκρατίας, στελέχη της "Δράσης", στελέχη του Κοινωνικού Συνδέσμου, στελέχη του Μπροστά - οι 35αρηδες της πολιτικής - στελέχη από την "Πρωτοβουλία των 58". Και μαζί τους να κινητοποιηθούν οι τοπικές πρωτοβουλίες: Οι 30 δήμαρχοι και περιφερειάρχες της χώρας που διεκδικούν λύσεις μεταρρυθμιστικές».

Επέμεινε, εξάλλου, ότι «κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής δεν πρέπει να μετέχουν, ούτε από το Ποτάμι ούτε από άλλα κόμματα. Και το Κοινοβούλιο του Κέντρου να συζητήσει, να μελετήσει, να συσπειρώσει, να προτείνει, να οργανώσει (...) Χωρίς στημένες κομματικές συνδιασκέψεις (σ.σ. σπόντα προς την Φώφη Γεννηματά που προτείνει τέτοιες διαδικασίες), χωρίς παζάρια, με ξεκάθαρη όμως μεταρρυθμιστική ατζέντα». Πρόσθεσε ότι κατάληξη των παραπάνω μπορεί να είναι «η εκλογή από τη βάση μιας νέας ηγεσίας».

Διαβεβαίωσε, ωστόσο, ότι το Ποτάμι «ανάλογα τις ανάγκες της χώρας» θα πρωτοστατεί «σε μικρές ή σε μεγάλες συνεργασίες, στη Βουλή και στην κοινωνία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ