Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Προετοιμασίες για 48ωρη γενική απεργία

Καθώς όλα δείχνουν ότι τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης βρίσκονται στην τελική ευθεία και ότι μέσα στις επόμενες μέρες ετοιμάζεται να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή, οι συνδικαλιστικές οργανώσεις και οι άλλοι φορείς του κινήματος κορυφώνουν τη δράση τους για την οργάνωση της 48ωρης γενικής απεργίας.

Σ' αυτό το πλαίσιο, παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ) οργανώνουν σήμερα Παρασκευή 4/3, στις 11 π.μ., τα Σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Οικοδόμων, Εκπαιδευτικών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης «Γαλάτεια Καζαντζάκη» και Συνταξιούχων ΙΚΑ του νομού.

Ανάλογα κλιμακώνουν το πρόγραμμα των περιφερειακών τους συγκεντρώσεων και οι συνταξιούχοι. Στην Αττική, οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΠΟΣΕ ΟΑΕΕ καλούν σε πανσυνταξιουχική συγκέντρωση την Πέμπτη 10/3, στις 10 π.μ., στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά). Συγκεντρώσεις θα γίνουν, επίσης, στις εξής πόλεις: Για τη Θράκη, στην Κομοτηνή, στις 7/3, στις 11 π.μ. Για τη Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη, στις 8/3, στις 11 π.μ. Για τη Θεσσαλία, στη Λάρισα, στις 9/3, στις 11 π.μ. Για την Κρήτη, στο Ηράκλειο, στις 9/3, στις 11 π.μ.

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν και οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι οποίοι ετοιμάζονται να διαδηλώσουν ξανά στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση καταθέσει το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο. Χτες, μικρομεσαίοι αγρότες της Αιγιαλείας προχώρησαν σε τρίωρο αποκλεισμό της ΔΟΥ Αιγίου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα του Παναιγιάλειου Αγροτικού Μπλόκου, για να στείλουν μήνυμα αγωνιστικής ετοιμότητας απέναντι στα κυβερνητικά σχέδια.

Η Επιτροπή Αγώνα ξεδίπλωσε πανό στην είσοδο της ΔΟΥ, στο οποίο αναγραφόταν: «Αγροτική ανάπτυξη για το λαό - Οχι για τους τραπεζίτες και βιομήχανους». Παράλληλα, ενημέρωσαν για τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη μέρα στην Κουνινά, στο πλαίσιο των περιοδειών στα χωριά της Αιγιαλείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ