Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Χέρι - χέρι η εργοδοσία με το υπουργείο Εργασίας

Με νέα παρέμβαση στην εργοδοσία της κλινικής «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ», πριν από λίγες μέρες, το Σωματείο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία και εργαζόμενοι της κλινικής απαίτησαν να εξοφληθούν όλα τα δεδουλευμένα, που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν τους 18 μήνες.

«Η εργοδοσία, αφού εξάντλησε όλους τους πιθανούς τρόπους παραπλάνησης, με τις ψεύτικες και αόριστες υποσχέσεις, τελικά κατέφυγε στην προσφιλή της τακτική. Την ωμή τρομοκρατία. Διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας προσπάθησε να τρομοκρατήσει εργαζόμενη με απειλές ακόμα και κατά της σωματικής της ακεραιότητας. Την ημέρα της παρέμβασης άνθρωποι της εργοδοσίας προσπάθησαν τεχνητά να δημιουργήσουν ένταση», καταγγέλλει το σωματείο.

Την ίδια μέρα κι ενώ είχε προγραμματιστεί συνάντηση «οι ιθύνοντες του υπουργείου Εργασίας, αρνήθηκαν να δεχτούν σε συνάντηση εργαζόμενους και σωματείο». Επί μήνες, το υπουργείο Εργασίας έχει επιδοθεί «σε ένα ρεσιτάλ αόριστων υποσχέσεων, εκδίδουν ανακοινώσεις, συμφιλιωτικά συμφωνητικά χωρίς καμία αξία, ενώ δεν έχουν να επιδείξουν την παραμικρή ουσιαστική πρωτοβουλία που να κινείται στην κατεύθυνση της λύσης του ζητήματος. Δέχονται να συνομιλήσουν με επιτροπές που συστήνει η εργοδοσία, αρνούνται όμως συνάντηση με τους εργαζόμενους και το κλαδικό σωματείο».

«Ενημερώνουμε εργοδοσία και υπουργείο Εργασίας ότι ο αγώνας κατά της απλήρωτης εργασίας θα γενικευτεί», τονίζει το σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ