Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Την Τρίτη 8 Μάρτη διαδηλώνουμε όλοι στα Προπύλαια

Το Ασφαλιστικό και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, που γεννάει την προσφυγιά, στο επίκεντρο της φετινής Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας

Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή της ΟΓΕ
Από παλιότερη κινητοποίηση με τη συμμετοχή της ΟΓΕ
Σταθμός στην πορεία οργάνωσης της 48ωρης πανεργατικής πανελλαδικής απεργίας, όταν κατατεθεί στη Βουλή το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, αποτελεί το μεγάλο συλλαλητήριο που οργανώνουν το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και η ΠΑΣΕΒΕ την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 6.30 μ.μ., στα Προπύλαια, για να τιμήσουν αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας.

Οι προσυγκεντρώσεις των σωματείων, μαζικών φορέων και Λαϊκών Επιτροπών έχουν οριστεί για τις 6 μ.μ. στα εξής σημεία: Ομόνοια: Εργατικά Συνδικάτα Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα, Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ, Λαϊκές Επιτροπές. Πλατεία Κάνιγγος: Σύλλογοι Φοιτητών και Σπουδαστών, Ενώσεις και Σύλλογοι Αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ και ο Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Α' Αθήνας.

Στη Θεσσαλονίκη, την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ., το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ οργανώνουν συγκέντρωση έξω από το στρατόπεδο «Αναγνωστοπούλου», όπου λειτουργεί κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, στα Διαβατά.

Συγκεντρώσεις θα γίνουν επίσης στην Πάτρα, στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Γεωργίου, στη Λαμία, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Πάρκου, στη Λάρισα, στις 7 μ.μ., στην κεντρική πλατεία, στη Χαλκίδα, στις 6.30 μ.μ., στην Αβάντων (στο ύψος του Αγίου Νικολάου), στο Ηράκλειο, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο, την Τετάρτη 9 Μάρτη, στις 7 μ.μ., στο Αχίλλειον, στην Ξάνθη, στις 7 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας και αλλού.

Στο επίκεντρο της φετινής επετείου βρίσκεται αναπόφευκτα η επίθεση κυβέρνησης - τρόικας στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και η αντίθεση του εργατικού - λαϊκού κινήματος στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τους σχεδιασμούς, που ευθύνονται για τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Ανακοινώσεις για την 8η Μάρτη, με τις οποίες καλούν σε συμμετοχή στη συγκέντρωση, έχουν εκδώσει ΠΑΜΕ, ΟΓΕ και ΠΑΣΕΒΕ. Επίσης, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) καλεί στη συγκέντρωση και υπογραμμίζει την ανάγκη η μέρα αυτή να γίνει «αφετηρία για νέους αγώνες, για να διαφυλαχτούν όχι μόνο η εργασία και το μεροκάματο αλλά και η αξιοπρέπειά μας, η ειρήνη στην περιοχή μας, η εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας και η απεξάρτησή της από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, ώσπου να γίνουμε αφέντες στον τόπο μας».

Στέλνει ιδιαίτερο μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στις γυναίκες πρόσφυγες και μετανάστριες, που αναγκάζονται να ξεριζωθούν από τις πατρίδες τους σε αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Η ΟΓΕ για το επίδομα τοκετού

Σε παράσταση διαμαρτυρίας για το επίδομα τοκετού προχωρά σήμερα, στις 9.30 π.μ., στο υπουργείο Εργασίας, η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας. Η ΟΓΕ διεκδικεί επίδομα τοκετού για όλες τις γυναίκες, εργαζόμενες στο δημόσιο ή στον ιδιωτικό τομέα, αγρότισσες, αυτοαπασχολούμενες, άνεργες και ανασφάλιστες. Απαιτεί να μπει τέρμα στα «ραβασάκια», με τα οποία το ΙΚΑ αξιώνει την επιστροφή του ποσού από δεκάδες μητέρες. «Το επίδομα τοκετού αποτελεί μια ελάχιστη παροχή προς τα νέα ζευγάρια που δημιουργούν οικογένεια και απαιτούμε την άμεση επαναφορά του», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ