Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διαμαρτυρία της ΣΕΑΑΝ στο υπουργείο Υγείας

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή διαμαρτυρία
Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων προστασίας και ανακούφισης των ΑμεΑ προσφύγων και μεταναστών, που διαβιούν στη χώρα μας κάτω από απάνθρωπες συνθήκες, οργάνωσε χτες το μεσημέρι η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ορίστηκε τελικά συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, την Τρίτη 8 Μάρτη, στις 12 το μεσημέρι, προκειμένου το συνεπές αναπηρικό κίνημα να θέσει το πλαίσιο διεκδικήσεων και αιτημάτων.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης έξω από το υπουργείο, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν το σχέδιο - έκτρωμα της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό, καθώς βασικές πτυχές του αφορούν την Υγεία, την Πρόνοια και την περίθαλψη. Φώναξαν συνθήματα αλληλεγγύης για πρόσφυγες και μετανάστες και καταδίκασαν τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που γεννούν και αναπαράγουν την προσφυγιά και τον ξεριζωμό.

«Φτώχεια, προσφυγιά, πόλεμοι, αναπηρία - όλα για τα κέρδη της πλουτοκρατίας», «Λεφτά για Πρόνοια, Υγεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία», «Χτες τροϊκανοί, τώρα κουαρτέτο, κυβέρνηση - ΕΕ μάς μπήγουν το στιλέτο», είναι μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν. Το αγωνιστικό ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 8 Μάη στα Προπύλαια και βέβαια στην 48ωρη απεργία, όταν το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο φτάσει στη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ