Παρασκευή 4 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Μεθοδεύσεις για «κατασκευή» αντιπροσώπων στη Θήβα

Τις μεθοδεύσεις με τις οποίες η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Θήβας επιδιώκει να θέσει σε κίνηση το μηχανισμό «παραγωγής» αντιπροσώπων ενόψει του συνεδρίου του, με «όχημα» το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θήβας - Σχηματαρίου - Οινοφύτων, καταγγέλλουν οι δυνάμεις της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ).

Οι διοικήσεις του Εργατικού Κέντρου (ΣΑΕΚΕ - πρώην ΠΑΣΚΕ) και του συγκεκριμένου σωματείου - σφραγίδα, όπως καταγγέλλει η ΔΑΣ, από τη μια, οργάνωσαν εν κρυπτώ αρχαιρεσίες, στις 23 Φλεβάρη, χωρίς να έχει προηγηθεί Γενική Συνέλευση και να έχει εκλεγεί Εφορευτική Επιτροπή και, από την άλλη, με συστηματικό τρόπο απέφευγαν για περισσότερους από τρεις μήνες να εγγράψουν στο σωματείο εργαζόμενους που προσπάθησαν να καταθέσουν αιτήσεις εγγραφής.

Η ...κωμωδία συνεχίστηκε και τη μέρα των αρχαιρεσιών, στις 23/2. Οταν η ΔΑΣ ενημερώθηκε από τους εργαζόμενους για τη διαδικασία - παρωδία, ζήτησε να σταματήσει ο εκφυλισμός, να αναβληθεί η διαδικασία, να εγγραφούν οι εργαζόμενοι που είχαν υποβάλει αίτηση και να γίνουν οι εκλογές, σύμφωνα με το καταστατικό και τη νομοθεσία. Παρ' όλα αυτά, οι εκλογές συνεχίστηκαν μέχρι τις 5 μ.μ., με 32 ψηφίσαντες και τότε η απερχόμενη πρόεδρος ζήτησε με έγγραφό της τη διακοπή τους, παρά το γεγονός ότι ήταν προγραμματισμένες και για τις δύο επόμενες μέρες.

«Την ίδια μέρα», αναφέρει η ΔΑΣ περιγράφοντας το κερασάκι στην τούρτα που «μαγείρεψαν» οι εργοδοτικοί συνδικαλιστές, «δεχτήκαμε καταγγελίες από εργαζόμενους της περιοχής ότι τους ζητήθηκε από τον εργοδότη τους να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα γιατί θα έρθει το ΕΚΘ για να ψηφίσουν!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ