Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Νέα σύσκεψη των μπλόκων στη Λάρισα

Καλούνται να συμμετάσχουν τα 68 μπλόκα που συντόνισαν τη δράση τους μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή

Μετά τα μπλόκα, ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με άλλες μορφές

Eurokinissi

Μετά τα μπλόκα, ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς συνεχίζεται με άλλες μορφές
Σύσκεψη των 68 μπλόκων που το προηγούμενο διάστημα συντόνισαν τη δράση τους θα γίνει την Παρασκευή 18 Μάρτη, στη 1 μ.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Στη σύσκεψη:

  • Θα γίνει εκτίμηση του 40ήμερου αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς στα μπλόκα.
  • Θα ληφθούν μέτρα για την οργανωμένη μετάβαση των αγροτών στην Αθήνα, στο πλαίσιο της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων, όταν η κυβέρνηση φέρει το Ασφαλιστικό για ψήφιση στη Βουλή.
  • Θα παρθούν αποφάσεις για τον προγραμματισμό της δράσης των μικρομεσαίων αγροτών, που συνεχίζεται με διάφορες μορφές μετά τα μπλόκα, και για το συντονισμό της από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.
  • Θα γίνει συζήτηση για το πώς θα προχωρήσει η αναγκαία ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, με τη μαζικοποίηση και ισχυροποίηση των Αγροτικών Συλλόγων - Ομοσπονδιών και τη δημιουργία νέων εκεί που δεν υπάρχουν, το «άπλωμα» και το δυνάμωμα της παρέμβασης και της δράσης του οργανωμένου αγροτικού κινήματος για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους αγρότες στα χωριά, αλλά και τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα της υπαίθρου.

Στο μεταξύ, σύσκεψη με Αγροτικούς Συλλόγους του νομού οργάνωσε την περασμένη Παρασκευή η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ). Εκτιμήθηκε ο 40ήμερος αγώνας στα μπλόκα, έγινε συζήτηση και πάρθηκαν μέτρα για την προετοιμασία της μαζικής καθόδου των αγροτών της Καρδίτσας στην Αθήνα, όταν η κυβέρνηση φέρει το Ασφαλιστικό στη Βουλή.

Για το σκοπό αυτό, αποφασίστηκε κλιμάκια της Ομοσπονδίας να περιοδεύουν στα χωριά, ενώ θα συμπληρώνονται και ονομαστικές καταστάσεις με τους συμμετέχοντες. Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για την ανάγκη να δυναμώσει η παρέμβαση των Αγροτικών Συλλόγων στα χωριά, καθώς - όπως αποδείχτηκε και με την τελευταία κινητοποίηση - η ύπαρξη και η δράση τους αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση για το ξεκίνημα και την κλιμάκωση του αγώνα.

Τη σύσκεψη απασχόλησε και το πρόβλημα που έχει προκύψει από την καθυστέρηση στις πληρωμές των ενισχύσεων, καθώς και τις δυσμενείς εξελίξεις στο θέμα του «πακέτου Χατζηγάκη», τα οποία έχουν πυροδοτήσει έντονες αντιδράσεις στον αγροτικό κόσμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ