Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Ορισμένες αποκαλυπτικές περιπτώσεις

Στη χτεσινή συνέντευξη Τύπου του ΠΑΜΕ αναφέρθηκαν ενδεικτικά ορισμένες από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις όπου η νοθεία «βγάζει μάτι». Συγκεκριμένα:

  • Στην Ομοσπονδία Υπαλληλικού Προσωπικού Αυτοκινήτων (ΠΟΥΠΑ) γίνεται πραγματικό «πάρτι», καθώς υπάρχουν βεβαιώσεις του Πρωτοδικείου Αθήνας που αποδεικνύουν ότι μεγάλα σωματεία της, με πολλές εκατοντάδες εργαζόμενους, είναι ανύπαρκτα! Το ίδιο ισχύει και σε άλλα σωματεία της Ομοσπονδίας στην επαρχία. Ενα σωματείο της έκανε εκλογές πριν αναγνωριστεί καν από το Πρωτοδικείο.
  • Στην ΟΜΥΠΑΕ (Ομοσπονδία Σεκιούριτι) πάνω από το 1/3 των αντιπροσώπων στο συνέδριό της έχουν ψηφίσει σε δύο και τρία σωματεία, γεγονός που προκαλεί υποψίες για το τι γίνεται στις πρωτοβάθμιες οργανώσεις. Από την ΟΜΥΠΑΕ υπάρχουν δεσμεύσεις και σε προηγούμενα συνέδρια για «καθαρές» διαδικασίες κ.λπ. Ωστόσο, με την ανοχή της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, τις έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια. Στις δύο αυτές Ομοσπονδίες, η ΔΑΚΕ, που έχει την πλειοψηφία, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Αλλά και η ΠΑΣΚΕ έχει «λερωμένη τη φωλιά της».
  • Το Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας (πλειοψηφεί η ΠΑΣΚΕ) έκανε μέσα σ' ένα χρόνο περίπου δύο έκτακτα συνέδρια για να αυξήσει η παράταξη τους αντιπροσώπους της. Υπάρχουν και γι' αυτούς βεβαιώσεις για σωματεία που δεν είναι καταχωρημένα στο Πρωτοδικείο. Που ενώ είχαν μερικές δεκάδες ψηφίσαντα μέλη, ξαφνικά έγιναν πολλές εκατοντάδες μέσα σε μια νύχτα.
  • Στο Εργατικό Κέντρο Βέροιας (πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ) υπάρχει σωματείο ψύξης και κονσερβοποιίας με 2.551 ψηφίσαντα μέλη! Βεβαίως, μακάρι να υπήρχε, να είχε δράση, να οργάνωνε τους εργαζόμενους και να έπαιρνε μέρος σε αγώνες, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν και σε αυτό το Εργατικό Κέντρο βεβαιώσεις Πρωτοδικείου για σωματεία μη καταχωρημένα και ας ψάχνουν τώρα να βρουν στοιχεία για την ύπαρξή τους.
  • Στην Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας (ΟΕΧΒΕ), με επικεφαλής στέλεχος της ΔΑΚΕ στη διοίκηση της ΓΣΕΕ και την Εκτελεστική της Επιτροπή, εντοπίστηκαν όχι ένα αλλά αρκετά πρακτικά σωματείων πλαστογραφημένα, με εκατοντάδες ψεύτικους ψηφίσαντες.
  • Στο Εργατικό Κέντρο Αργους έγιναν «μπαγαποντιές» στελεχών της ΔΑΚΕ. Ο επικεφαλής της παράταξης στο Εργατικό Κέντρο, μέλος της διοίκησης και της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ, επέτρεψε να ψηφίσει για αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ μέσω του ΕΚ Αργους σωματείο που είχε ψηφίσει ήδη στην Ομοσπονδία Ξύλου, με 610 ψηφίσαντες. Κι όλα αυτά, για έναν επιπλέον αντιπρόσωπο στο συνέδριο της ΓΣΕΕ! Το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι...
  • Στην Ομοσπονδία Θυρωρών, ο πρόεδρός της και επικεφαλής του ΜΕΤΑ (στηρίζεται από ΣΥΡΙΖΑ - πρώην της ΠΑΣΚΕ), επιχειρεί να νομιμοποιήσει στο συνέδριο της ΓΣΕΕ το μεγαλύτερο σωματείο της, των θυρωρών της Αττικής, με 1.365 εγγεγραμμένους, με ψηφίσαντες που έχουν πεθάνει αποδεδειγμένα εδώ και χρόνια, που αποκλείστηκαν με απόφαση του συνεδρίου του ΕΚΑ, αλλά και με δικαστική απόφαση!
  • Το Εργατικό Κέντρο Φαρσάλων παρουσιάζει δύο αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Τελικά, όπως αποδείχτηκε, μια μεγάλη «παρέα» ψηφίζει παντού, εκλέγεται παντού, συμμετέχει σε 2 - 3 εφορευτικές! Το βράδυ λήγει η ψηφοφορία για εφορευτική με 20 ψηφίσαντα μέλη και με μητρώο 122 μελών και την άλλη μέρα ψηφίζουν 361 μέλη σε μητρώο 445! Και εδώ η ΔΑΚΕ διέπρεψε, ώστε το Εργατικό Κέντρο να εμφανίζει σήμερα αύξηση των οργανωμένων εργαζομένων κατά 101,17% σε σχέση με το 33ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, το 2007.
  • Στην Ορεστιάδα το ΜΕΤΑ (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) έκανε εκλογές σε σωματείο για να αυξήσει τη δύναμή του και ταυτόχρονα προκήρυξε έκτακτο συνέδριο στο Εργατικό Κέντρο. Δεν τους άρεσε όμως το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών του σωματείου, επειδή ήταν λιγότεροι οι ψηφίσαντες και πήγε στο συνέδριο με τους παλιούς συσχετισμούς...
  • Στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, η ΔΑΚΕ, μπροστά στην πρεμούρα της για τα «κουκιά», έκανε «συνέδριο» σε ένα διαλυμένο Εργατικό Κέντρο. Στα 7 σωματεία που υποτίθεται ότι πήραν μέρος, ήταν σε όλα ο ίδιος δικαστικός αντιπρόσωπος! Αλλά δεν πρόσεξαν και στα δύο σωματεία είχαν την ίδια ημερομηνία (28/7/2013), την ίδια ώρα έναρξης (12 μ.) των εκλογών, με τον ίδιο δικαστικό!
  • Σταθερή είναι επίσης η θέση του ΠΑΜΕ για τον αποκλεισμό της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, όπου ζουν και βασιλεύουν ο αντεργατικός νόμος 330, τα βασιλοχουντικά διατάγματα, ο «εξ οφίτσιο» διορισμός των οργάνων της, δεν εφαρμόζεται η απλή αναλογική, ο νόμος 1264/82 όπως σε όλες τις οργανώσεις. Ακόμα και τα σωματεία της ΠΝΟ που εκλέγουν αντιπροσώπους στη ΓΣΕΕ και αποκλείστηκαν από το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, συμμετέχουν κανονικά στο συνέδριο της ΓΣΕΕ.

Συνολικά για το συνέδριο της ΓΣΕΕ υπάρχουν ακόμα 25 - 30 οργανώσεις με εκκρεμότητα για τη νομιμοποίησή τους και η «τύχη» τους θα κριθεί στο τέλος της πρώτης μέρας του συνεδρίου. Το μέγεθος αυτό δείχνει τη διαπάλη που γίνεται ανάμεσα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ από τη μια και στις δυνάμεις του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού από την άλλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ