Τετάρτη 16 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Συνεχίζουν τον αγώνα οι εργαζόμενοι στη «Softex»

Από την κινητοποίηση που έγινε την Παρασκευή
Από την κινητοποίηση που έγινε την Παρασκευή
Εξω από το υπουργείο Εργασίας συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής οι εργαζόμενοι της «Softex», οι οποίοι παλεύουν για τη δουλειά και το μεροκάματο, κόντρα στα σχέδια της πολυεθνικής «Bolton» να βάλει λουκέτο στο εργοστάσιο στο Βοτανικό. Στο πλευρό τους βρέθηκαν η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου, η Πανελλαδική Ενωση Λιθογράφων και το Συνδικάτο Μέταλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή την τριμερή συνάντηση που είχε προγραμματιστεί μετά από αίτημα του Σωματείου. Ωστόσο, το υπουργείο αποφάσισε να μην καλέσει την εργοδοσία, με το επιχείρημα ότι δεν θεώρησε απαραίτητη την παρουσία της!

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκαν τελικά με τον υπουργό Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλο. Υπογράμμισαν τις ευθύνες του υπουργείου για το γεγονός ότι δεν κάλεσε την εργοδοσία, δίνοντάς της στην πράξη χρόνο να προχωρήσει τα σχέδιά της. Απαίτησαν το υπουργείο να παρέμβει για να παρθεί πίσω το τελεσίγραφο της εταιρείας που καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα «εθελούσιων αποχωρήσεων», με προθεσμία που λήγει στις 18 Μάρτη.

Μάλιστα, η προθεσμία αυτή έχει τεθεί παρά το γεγονός ότι η τυπική διαδικασία της διαβούλευσης για τις απολύσεις συνεχίζεται μέχρι και τις 23 Μάρτη και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, μετά από κάλεσμα του Σωματείου, έχει πάρει απόφαση να μην ανάψει «πράσινο φως» σε ομαδικές απολύσεις. Τέλος, κάλεσαν την κυβέρνηση να πάρει θέση ώστε να αποτραπούν οι απολύσεις των 131 εργαζομένων.

Κάτω από την παρέμβαση αυτή, ορίστηκε νέα τριμερής συνάντηση σήμερα, Τετάρτη. Το Σωματείο καλεί σε συγκέντρωση στις 12 μ. στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο. Ακόμη, καταγγέλλει το γεγονός ότι κυβέρνηση και εργοδοσία έχουν «ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας» για το πώς θα μεθοδεύσουν τις απολύσεις των εργαζομένων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ