Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παλιάς και νέας κοπής αντιλαϊκά μέτρα για να κλείσει η «αξιολόγηση»

Την εκτίμηση ότι η «αξιολόγηση» θα έχει ολοκληρωθεί έως τις 25 του Μάρτη έκανε χτες η κυβερνητική εκπρόσωπος, Ολγα Γεροβασίλη. Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε επιπλέον ότι αυτό θα συμβεί «χωρίς μεγάλες αλλαγές στις προτάσεις που έχει καταθέσει η κυβέρνηση». Επιβεβαιώνοντας, βέβαια, το αντιλαϊκό τους περιεχόμενο, πρόσθεσε ότι οι προτάσεις αυτές «κινούνται απολύτως μέσα στο πλαίσιο της συμφωνίας του καλοκαιριού», στο πλαίσιο δηλαδή του τρίτου μνημονίου και της στρατηγικής του κεφαλαίου για έξοδο από την κρίση του σε βάρος του λαού.

Επιχειρώντας, μάλιστα, να εμφανίσει το αντιλαϊκό περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου ως το «μικρότερο κακό», αλλά και να το παρουσιάσει ως κάτι που έχει εγκρίνει ο λαός με την ψήφο του, η Ο. Γεροβασίλη προέβη σε μια σειρά φραστικούς λεονταρισμούς, απολύτως αταίριαστους με τα όσα προκύπτουν και από την ίδια τη διαπραγμάτευση με το κουαρτέτο.

«Η κυβέρνηση», ανέφερε, «έχει κάνει εξάλλου σαφές, σε όλους τους τόνους, ότι δεν πρόκειται να δεχτεί προτάσεις που κινούνται έξω από το πλαίσιο αυτό και θα κινηθεί απολύτως εντός των ορίων της εντολής της 20ής του Σεπτέμβρη». Ισχυρίστηκε ακόμα ότι αυτό σημαίνει «μηδενικές περικοπές στις κύριες συντάξεις» - αποφεύγοντας βέβαια να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στις επικουρικές συντάξεις και ενώ και η ίδια έχει παραδεχτεί ότι η κυβέρνηση εξετάζει και τις περικοπές στις λεγόμενες «μεγάλες» κύριες συντάξεις - καθώς και «αφορολόγητο όριο στο εισόδημα των αγροτών», που εξανεμίζεται με τις ρυθμίσεις που έρχονται.

«Βασικός μας στόχος στη διαδικασία - εξάλλου είναι δεδομένο - εξακολουθεί να είναι το γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης και η προστασία των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων. Η Ευρώπη, με δεδομένη τη διπλή κρίση που σοβεί στο εσωτερικό της, γνωρίζει καλά ότι αυτή είναι και η μοναδική ορθολογική επιλογή» κατέληξε.

Σε ερώτηση για το αν το κλείσιμο της «αξιολόγησης» θα συνοδευτεί από ανασχηματισμό, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, απαντώντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει πει σε πολλούς τόνους ότι κανένας από τους υπουργούς δεν είναι μόνιμος στη θέση αυτή (...) Ο ίδιος, λοιπόν, θα κρίνει πότε και αν θα χρειαστεί να περάσει σε ανασχηματισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ