Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
«Σκληρή και δίκαιη» αντιπολίτευση από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου

Την τακτική της όξυνσης της κριτικής της προς την κυβέρνηση, ως προς την «αναποτελεσματικότητά» της, χωρίς παράλληλα να θέτει ζήτημα εκλογών, επιλέγει η ΝΔ, προτιμώντας μάλλον - όσο περνά από το χέρι της - να συνεχίσει την επιχείρηση «αναβάπτισής» της στην αντιπολίτευση, συνυπολογίζοντας ενδεχομένως και το γεγονός ότι αστικά κέντρα στο εσωτερικό και το εξωτερικό βλέπουν ακόμα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ως πιο ικανή να περάσει τα επόμενα αντιλαϊκά μέτρα.

Σε αυτή τη βάση, ο πρόεδρος του κόμματος, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στο ραδιοφωνικό «ΣΚΑΪ», έλεγε ότι «έχουμε κυβέρνηση, η οποία είναι παντελώς αναποτελεσματική να χειριστεί τα μεγάλα προβλήματα του τόπου και η οποία, αμήχανη και μοιραία, παρατηρεί τις εξελίξεις να την προσπερνούν», κατηγορώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι αδυνατεί να στηρίξει αποτελεσματικά την προσπάθεια ανάκαμψης της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Αντίστοιχα, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκος, δήλωνε χτες, σε ενημέρωση συντακτών, ότι «κάθε μέρα που περνά, εμπεδώνεται η άποψη ότι όσο μένει αυτή η κυβέρνηση, κάνει κακό στον τόπο», ωστόσο φρόντιζε ταυτόχρονα να υπογραμμίσει ότι η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να επιβάλλει πρόωρες εκλογές, αλλά μόνο «να ασκεί σκληρή και δίκαιη αντιπολίτευση, ώστε η κυβέρνηση είτε να βελτιώνεται είτε να καταρρεύσει»...

Παραπέρα, σπεύδοντας - καταπώς φαίνεται - να απαντήσει στις απαιτήσεις επιτελείων για συνεννόηση και συναίνεση των αστικών πολιτικών δυνάμεων σε βασικά ζητούμενα των ντόπιων επιχειρηματικών ομίλων, ο Γ. Κουμουτσάκος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για την αποτυχία επίτευξής της.

Είπε π.χ.: «Η θέση της ΝΔ για μια εθνική γραμμή στο Προσφυγικό - Μεταναστευτικό είναι σταθερή. Ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Κυρ. Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή, υπογράμμισε ότι το Προσφυγικό έχει προσλάβει εθνικές διαστάσεις. Αυτή η βασική θέση έγινε πολιτική πράξη με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες», τις οποίες και απαρίθμησε, αθροίζοντας και τη στήριξη της ΝΔ στην ανάπτυξη του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

«Την ίδια εποχή», κατέληγε ο Γ. Κουμουτσάκος, «που εμείς διαμορφώναμε αυτή τη θέση - και από την οποίαν δεν μετακινούμαστε ούτε κεραία - η κυβέρνηση, με ευθύνη του πρωθυπουργού, διαμόρφωνε συνθήκες έντασης, άδικης κριτικής, σκληρών χαρακτηρισμών απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος και στη ΝΔ συνολικότερα (...) Επομένως, εάν αναζητηθεί ευθύνη για το γεγονός ότι έχει πληγωθεί η δυνατότητα εθνικής γραμμής, να μην αναζητηθεί σε αυτό το κτίριο (σ.σ. στα κεντρικά της ΝΔ), αλλά μόνο στο Μαξίμου. Εκεί παράγονται η ένταση και ο διχασμός».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ