Πέμπτη 17 Μάρτη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΕΔΔΑ - ΕΕΔΥΕ
Αντιιμπεριαλιστική αλληλεγγύη στον αγωνιστή Παλαιστινιακό λαό

Αποψη από την προχτεσινή εκδήλωση
Αποψη από την προχτεσινή εκδήλωση
Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης με θέμα «Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το δράμα του Παλαιστινιακού λαού» οργάνωσαν προχτές, Τρίτη, στο Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ Νομού Αττικής, η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) και η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

Η εκδήλωση άνοιξε με την προβολή βίντεο, όπου καταγράφεται η συνεχιζόμενη δοκιμασία του Παλαιστινιακού λαού. Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Mαρουάν Εμίλ Τουμπάσι, πρέσβης της Παλαιστίνης, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε ότι «εξαιτίας της ύπαρξης κινδύνου να καταρρεύσει η λύση των δύο κρατών, λόγω της συνέχισης των πράξεων του Ισραήλ (σ.σ. η τρομοκρατία της ισραηλινής κατοχής που συνεχίζεται εδώ και 67 χρόνια), υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συνέλθει ένα Διεθνές Συνέδριο που να υποχρεώνει το Ισραήλ να τερματίσει την κατοχή. Ευχόμαστε η ελληνική κυβέρνηση να κάνει την απόφαση του ελληνικού κοινοβουλίου πράξη και να αναγνωρίσει το κράτος της Παλαιστίνης».

Μάλιστα, ο πρέσβης έκανε χαρακτηριστική αναφορά στη στενή σχέση του ελληνικού λαού με τον Παλαιστινιακό λαό και τους άλλους αραβικούς λαούς. Οπως είπε, ο ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται και καταλαβαίνει τι σημαίνει κατοχή, αποικιοκρατία, τι σημαίνουν εποικισμοί.

Δεύτερος από αριστερά ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μ. Τουμπάσι, και δεξιά ο Θ. Στοφορόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ
Δεύτερος από αριστερά ο πρέσβης της Παλαιστίνης, Μ. Τουμπάσι, και δεξιά ο Θ. Στοφορόπουλος, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ
Ο Θέμος Στοφορόπουλος, πρέσβης επί τιμή και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου της ΕΕΔΥΕ, στην ομιλία του έκανε μια εμπεριστατωμένη και αναλυτική ιστορική αναδρομή στα εγκλήματα των ιμπεριαλιστών και του κράτους του Ισραήλ που έστησαν καταπατώντας την Παλαιστινιακή γη, παίρνοντας χαρακτηριστικά τα πιο εύφορα εδάφη, και που με πολλαπλές στρατιωτικές επεμβάσεις σε όλη την περιοχή επέβαλαν τα συμφέροντά τους. Κατέληξε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «Τίποτα ουσιαστικό δεν μπορούν να περιμένουν οι Παλαιστίνιοι από το Ισραήλ, από τις ΗΠΑ, γενικά από τη Δύση, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, ακόμα πιο γενικά από τον ΟΗΕ. Μόνο ο αγώνας με όλα τα μέσα και η αλληλεγγύη των λαών μπορούν να βοηθήσουν το λαό της Παλαιστίνης».

Στην εκδήλωση αναγνώστηκε ψήφισμα αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, που θα επιδοθεί στην κυβέρνηση. Καταγγέλλεται η δολοφονική δράση του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού και απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση να αναγνωρίσει άμεσα το Παλαιστινιακό κράτος, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, απαιτείται να ακυρωθούν όλες οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις, αλλά και οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας που έχει υπογράψει με το Ισραήλ η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε εκ μέρους του ΚΚΕ ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΚΚΕ στην παλαιστινιακή πρεσβεία (2021-09-08 00:00:00.0)
Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Οι λαοί θα νικήσουν (2018-11-30 00:00:00.0)
Αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό και καταδίκη των δολοφονικών επιθέσεων (2018-05-30 00:00:00.0)
Στο πλευρό του αγωνιστή Παλαιστινιακού λαού (2017-03-22 00:00:00.0)
Ο Παλαιστινιακός λαός δεν είναι μόνος του (2015-11-05 00:00:00.0)
Συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης (2002-04-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ