Σάββατο 6 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
Συναυλία αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης

Την Τετάρτη 10 Απρίλη στις 7.30 μ.μ. στην πλατεία Συντάγματος

Δ. Μητροπάνος
Δ. Μητροπάνος
Η παλαιστινιακή μαντίλα, «το σύμβολο αγώνα όλων των λαϊκών κινημάτων», θα κατακλύσει την Τετάρτη 10 Απρίλη, τη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, που θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 7.30 το απόγευμα. Οι φορείς που διοργανώνουν τη συναυλία - Παλαιστινιακή Παροικία, Πολιτιστική Παρέμβαση, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, πολιτικές νεολαίες (ΚΝΕ, Ν. ΠΑΣΟΚ, ΟΝΝΕΔ, Ν. ΣΥΝ, Ν. ΔΗΚΚΙ), η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και δήμοι της Αθήνας - μίλησαν χτες, σε συνέντευξη Τύπου, για το περιεχόμενό της.

Στη συναυλία, μήνυμα αλληλεγγύης θα διαβάσει ο Μίκης Θεοδωράκης, ενώ μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή οι: Χαρούλα Αλεξίου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Γιώργος Ανδρέου, Δήμητρα Γαλάνη, Νίκος Ζούδιαρης, Χρήστος Θηβαίος, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Λουκιανός Κηλαηδόνης, Δημήτρης Μητροπάνος, Θάνος Μικρούτσικος, Δημήτρης Μπάσης, Γιώργος Νταλάρας, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Μιλτιάδης Πασχαλίδης, Διονύσης Τσακνής, Τάνια Τσανακλίδου, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Μανώλης Φάμελος, Μαρία Φαραντούρη, Λάκης Χαλκιάς. Επίσης, συμμετέχουν η ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης», οι «Ακτιβ Μέμπερ» και οι «Μάτζικ Ντε Σπελ». Ενώ, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα γίνει προσπάθεια να ακουστεί ζωντανά, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η φωνή του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιάσερ Αραφάτ.

«Οι εξεγερμένοι Παλαιστίνιοι χαιρετίζουν όλους τους Ελληνες για τις πολύμορφες εκδηλώσεις αλληλεγγύης, χαιρετίζουν όσους συμμετείχαν σ' αυτές», υπογράμμισε ο Αμπντάλα Αμπντάλα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στην Ελλάδα και πρόσθεσε: «Η συνέχιση αυτών των κινητοποιήσεων θα υποχρεώσει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ να υποχωρήσουν. Η μάχη που δίνει ο λαός της Παλαιστίνης δεν είναι απλή. Είναι μια μάχη κατά της επιθετικότητας, της αδικίας, της αλαζονείας της δύναμης, υπέρ της ελευθερίας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης. Αυτή η μάχη δεν είναι μόνο δική μας. Σ' όλες τις διεθνείς εκδηλώσεις υψώνεται η παλαιστινιακή μαντίλα, σύμβολο αγώνα όλων των ανθρώπων. Η νίκη των Παλαιστινίων θα αποτελέσει νίκη όλων των κινημάτων της ελευθερίας και της δικαιοσύνης».

Θ. Μικρούτσικος
Θ. Μικρούτσικος
Ταυτόχρονα, ο Παλαιστίνιος πρέσβης, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στην «Πολιτιστική Παρέμβαση» για την ολόπλευρη στήριξη του αγώνα τους, από τότε που άρχισε η δεύτερη Ιντιφάντα.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, αναφερόμενος στο τελευταίο διάγγελμα του Προέδρου των ΗΠΑ, σημείωσε: «Ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναγκάστηκε να αναγνωρίσει: Οτι προσβάλλεται η αξιοπρέπεια των Παλαιστινίων, ότι το θέμα των εβραϊκών οικισμών αποτελεί εμπόδιο για την ειρήνη, ότι η ίδρυση παλαιστινιακού κράτους είναι η μόνη λύση για ειρήνη. Είναι δεδομένο ότι ο Μπους δεν μπορεί να αγνοήσει τον ξεσηκωμό της διεθνούς κοινής γνώμης σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης. Δεν μπορεί να αγνοήσει τις λαϊκές κινητοποιήσεις υποστήριξης, που έγιναν από την Ιαπωνία μέχρι τη Χιλή, απ' την Αυστραλία μέχρι τον Καναδά. Παρ' όλα αυτά, οι ΗΠΑ αποσκοπούν στη διαφύλαξη της εικόνας του Ισραήλ που κατρακυλάει διαρκώς στα μάτια της διεθνούς κοινής γνώμης. Αν οι μεγάλες δυνάμεις είναι ειλικρινείς, μπορούν να δώσουν ένα τέλος σ' αυτή τη βιαιότητα, εξαναγκάζοντας το Ισραήλ να αποχωρήσει από τα παλαιστινιακά εδάφη».

Ο Χρ. Πολυζωγόπουλος, πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σημείωσε ότι ο ελληνικός λαός παρακολουθεί με αποτροπιασμό όσα συμβαίνουν στην Παλαιστίνη, ενώ ο Σπύρος Παπασπύρου, πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ μίλησε για την ανάγκη ανακούφισης του παλαιστινιακού λαού. «Ο παλαιστινιακός λαός χύνει το αίμα του και δεν είναι δυνατό να μην ανασαίνουμε την ίδια φωτιά που τον καίει», επισήμανε ο Δημήτρης Γκλαβάς, πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ. Αμέσως μετά η Οργανωτική Επιτροπή έδωσε ψήφισμα καταδίκης στην ισραηλινή πρεσβεία.


Β. Παπακωνσταντίνου
Β. Παπακωνσταντίνου

Χ. Αλεξίου
Χ. Αλεξίου

Ε. Αρβανιτάκη
Ε. Αρβανιτάκη

Μ. Θεοδωράκης
Μ. Θεοδωράκης

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επίσκεψη αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη (2009-02-04 00:00:00.0)
Μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης την Τετάρτη (2002-04-07 00:00:00.0)
Πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους (2002-04-03 00:00:00.0)
Η νίκη των Παλαιστινίων θα είναι νίκη των λαών (2000-12-05 00:00:00.0)
«Μίνι περιοδεία » του Ιορδανού μονάρχη σε Ραμάλα και Τελ Αβίβ (2000-08-23 00:00:00.0)
Αρχισαν οι συνομιλίες για το τελικό καθεστώς (1999-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ