Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις συμπαράστασης στους Παλαιστίνιους

Μαζικοί και εργατικοί φορείς καθώς και πολλές ακόμη οργανώσεις, προχωρούν σε κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, εκδηλώσεις και ανακοινώσεις σε αλληλεγγύη προς τον παλαιστινιακό λαό

Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) έδωσε χθες συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της ΓΣΕΕ, που έχει αναλάβει την πρωτοβουλία «Ενα Ευρώ για την Παλαιστίνη», παρόντων του Προέδρου της ΓΣΕΕ κ. Πολυζωγόπουλου, του πρεσβευτή της Παλαιστινιακής Αρχής κ. Αμπντάλα, εκπροσώπων πολιτικών νεολαιών, κοινωνικών φορέων και οργανώσεων. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε την πρωτοβουλία για πραγματοποίηση συγκέντρωσης στην οποία συμμετέχουν η ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, η ΠΟΕΣΥ, η ΕΣΗΕΑ και άλλες μαζικές και κοινωνικές οργανώσεις, ενώ παράλληλα θα διεξαχθεί και συναυλία. Ο πρόεδρος του ΕΚΑ κ. Φελώνης είπε, ότι το Κέντρο θα διαθέσει 500.000 κουπόνια αξίας ενός Ευρώ ώστε να συνεισφέρουν οι Ελληνες εργαζόμενοι και πολίτες. Η ΓΣΕΕ ανακοίνωσε ακόμη ότι θα παρέμβει στη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) ώστε να υπάρξει από κοινού προσπάθεια για την καταδίκη της νέας ισραηλινής εισβολής και τη δράση για την ειρήνευση στην περιοχή.

Πρωτοβουλία επικοινωνίας με συνδικάτα όπως το CES, το PSI, και το FSESP, ανέλαβε η ΑΔΕΔΥ, σε συνεννόηση με αραβικά εργατικά συνδικάτα. Ανακοίνωση καταδίκης των πολύνεκρων επιδρομών του Ισραήλ και αξίωσης του τερματισμού των επιθέσεων και απόσυρσης των στρατιωτικών δυνάμεων καθώς και εφαρμογής των αποφάσεων του ΣΑ του ΟΗΕ εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). Ανάλογες ανακοινώσεις και ψηφίσματα εξέδωσαν χθες η Αγωνιστική Πανδημοκρατική Ενότητα Λογοτεχνών Συνεργαζομένων (ΑΠΕΛ Σ), η Αντιπολεμική Κίνηση Γαλατσίου, η Ενωση Επαγγελματιών Λογιστών Πρωτευούσης (ΕΕΛΠ), ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών αλλά και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κ. Παξινός. Ακόμη, ένα ψήφισμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ήλθε από τη Λευκάδα, στη συγκέντρωση που έγινε για την ανακήρυξη του υποψηφίου Νομάρχη της ΝΑΣ Λευκάδας.

Εκδήλωση αφιερωμένη στο λαό της Παλαιστίνης διοργανώνουν από κοινού η Αντιπολεμική Επιτροπή Αν. Αττικής, η Επιτροπή για τις Δημοκρατικές Ελευθερίες και Δικαιώματα, η Επιτροπή Γυναικών Μεσογείων και η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Μεσογείων. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση - πρόσκληση στην εκδήλωση, αυτή θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του σωματείου συνταξιούχων, Αρτέμιδας (Αμφιτρύτης 52) στις 6 Απρίλη και ώρα 18:00. Κύριος ομιλητής θα είναι ο κ. Παπαμάργαρης, πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), ενώ θα ακολουθήσει πικετοφορία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ