Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Σύσκεψη για το συντονισμό των αγώνων

Σύσκεψη σήμερα Τετάρτη πραγματοποιούν φιλειρηνικές, μαζικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, στην αίθουσα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών στις 6.00 μ.μ., προκειμένου να συντονίσουν τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις του ελληνικού λαού και να συμβάλουν στον τερματισμό του νέου εγκλήματος εναντίον του παλαιστινιακού λαού.

Οπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις που ανέλαβαν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, «η ισραηλινή επιχείρηση εξόντωσης των Παλαιστινίων, με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή της ΕΕ, οδηγεί σε αφανισμό τον παλαιστινιακό λαό». Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, υπογραμμίζεται στο κείμενο, για άμεση αποχώρηση του Ισραήλ και το σταμάτημα του πολέμου, παρά τη φραστική υποκριτική καταδίκη από τις κυβερνήσεις, κανένα πρακτικό μέτρο δεν παίρνεται για να πιεστεί η ισραηλινή κυβέρνηση.

Μόνο ο δρόμος του λαϊκού ξεσηκωμού, επισημαίνεται αμέσως μετά, της παγκόσμιας κινητοποίησης των λαών μπορεί να βάλει φρένο στη γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Στη σημερινή σύσκεψη θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι από τις παρακάτω οργανώσεις και επιτροπές: Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος, Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων, Ομοσπονδία Λογιστών, Ομοσπονδία Συνταξιούχων ΙΚΑ, Παγκαλλιτεχνική Επιτροπή για τον Πολιτισμό και Ενάντια στον Πόλεμο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ