Τετάρτη 3 Απρίλη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Δεν αποκλείουν την απεργία οι εκπαιδευτικοί...

ΛΟΝΔΙΝΟ.-

Σε απεργιακό αναβρασμό βρίσκονται δεκάδες χιλιάδες Βρετανοί εκπαιδευτικοί, καθώς τα αιτήματά τους - μεταξύ άλλων νέες προσλήψεις προσωπικού και μισθολογικές αυξήσεις της τάξης του 10% - εξακολουθούν να προσκρούουν στην άρνηση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Τόνι Μπλερ να τα ικανοποιήσει...

Χτες ο γενικός γραμματέας της Εθνικής Ενωσης Δασκάλων, Νταγκ ΜακΑνόι, δεν απέκλεισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανεθνικής απεργίας των εκπαιδευτικών, κατηγορώντας τη βρετανική κυβέρνηση πως «αγνοεί τις ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στη χώρα, στερώντας έτσι σε εκατομμύρια μαθητές το δικαίωμα μιας καλής εκπαίδευσης».

Οι εκπαιδευτικοί μάλιστα εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στη διεξαγωγή των επικείμενων εθνικών εξετάσεων για τους μαθητές γυμνασίου ηλικίας 11 έως και 14 χρόνων, θεωρώντας τες ως μέτρο ξεπερασμένο που βοηθά στο ελάχιστο την εκπαίδευση των παιδιών. Επιπλέον, ο γγ της Εθνικής Ενωσης Δασκάλων Βρετανίας ανήγγειλε πως το προσεχές διάστημα τα πάνω από 220.000 μέλη της θα κληθούν να ψηφίσουν πρόταση της Ενωσης για την υιοθέτηση αιτήματος για 35ωρη εβδομαδιαία εργασία.

Πριν από ένα μήνα, οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία του Λονδίνου είχαν πραγματοποιήσει επιτυχή 24ωρη απεργία, διεκδικώντας αξιοπρεπείς αυξήσεις σε επιδόματα και στο σύνολο των μηνιαίων αποδοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ