Σάββατο 21 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ελεύθερος ο αστυφύλακας που σκότωσε σε τροχαίο τους δύο νεαρούς

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 37χρονος αστυφύλακας Αστρινός Λιρώνης, οδηγός του περιπολικού που το περασμένο Σάββατο στη λεωφόρο Βουλιαγμένης παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη και συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα, τραυματίζοντας θανάσιμα τους δύο νεαρούς που επέβαιναν στη μοτοσικλέτα.

Ο 37χρονος αστυφύλακας υποχρεούται να καταβάλει χρηματική εγγύηση 8 εκατ. δραχμών, του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα και να εμφανίζεται δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Πάντως, δεν έλειψαν και χτες τα επεισόδια κατά την απολογία του αστυφύλακα Αστρινού Λιρώνη, καθώς νεαροί φίλοι των δύο θυμάτων, μετά την έκδοση της απόφασης, αποδοκίμασαν τον κατηγορούμενο και οι συνάδελφοί του αστυνομικοί αναγκάστηκαν να τον φυγαδεύσουν μαζί με τον συνήγορό του. Επίσης, στην κεντρική είσοδο των δικαστηρίων, οι νεαροί επιτέθηκαν στο περιπολικό που μετέφερε τον αστυφύλακα. Νωρίτερα το κλίμα είχε φορτιστεί και πάλι, όταν οι νεαροί επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον του αστυφύλακα, την ώρα που βρισκόταν έξω από το γραφείο της 7ης τακτικής ανακρίτριας, προκειμένου να απολογηθεί. Δημιουργήθηκε μικροσυμπλοκή με δύναμη αστυνομικών που βρισκόταν στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο αστυφύλακας επανέλαβε τους γνωστούς ισχυρισμούς του ότι παρακολουθούσε ύποπτη μηχανή και γι' αυτό δεν είχε δώσει σχετικό σήμα στο κέντρο της αστυνομίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ