Σάββατο 2 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΙΝΔΙΑ
Στους 25 έφτασαν οι νεκροί

Και μόνο η εικόνα της γέφυρας που κατέρρευσε δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και εταιρείας
Και μόνο η εικόνα της γέφυρας που κατέρρευσε δείχνει τις εγκληματικές ευθύνες κράτους και εταιρείας
Στους 25 έχει φτάσει ο αριθμός των νεκρών μετά την κατάρρευση της υπό ανέγερση ανισόπεδης γέφυρας την Πέμπτη, σε ανατολικό προάστιο της Καλκούτας στην Ινδία. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν μέχρι χτες τα ξημερώματα να διασώσουν 100 ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια, σε τόνους μπετόν και σιδήρων, πολλοί εκ των οποίων μεταφέρθηκαν βαριά τραυματισμένοι σε νοσοκομεία της πόλης.

Ινδοί κυβερνητικοί αξιωματούχοι διαβεβαίωσαν πως θα γίνουν έρευνες για τα αίτια της κατάρρευσης της γέφυρας και θα αποδοθούν ποινικές ευθύνες (και προχώρησαν στην σύλληψη 5 εργαζομένων της κατασκευαστικής), σ' ένα έργο που υποτίθεται πως έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2009. Επίσης ανακοινώθηκε ότι οι επιχειρήσεις διάσωσης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί. Πάντως εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρείας IVRCaeroL απέδωσαν το δυστύχημα - έγκλημα σε ... «θέλημα του θεού». Φυσικά, δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες τόσο του κράτους όσο και της κατασκευαστικής, αφού το έργο εκτελούταν σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή και μάλιστα, χωρίς να διακοπεί η κυκλοφορία, γίνονταν οι εργασίες ενώ κάτω από τη γέφυρα περνούσαν πεζοί και οχήματα. Γι' αυτό στα θύματα, εκτός από εργάτες, περιλαμβάνονται και πολλοί άτυχοι περαστικοί.

Για την κατάρρευση της γέφυρας, όλα δείχνουν ότι δεν πάρθηκαν τα αναγκαία μέτρα αντιστήριξης, με αποτέλεσμα να «ανοίξουν» τα καλούπια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ