Πέμπτη 14 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΛΑΪΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ
Καθημερινή επαφή με τους εγκλωβισμένους πρόσφυγες

Πλήθος πρωτοβουλιών για τη στήριξή τους και την καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου

Από τη χτεσινή παρέμβαση των σωματείων στο λιμάνι του Πειραιά
Από τη χτεσινή παρέμβαση των σωματείων στο λιμάνι του Πειραιά
Είδη πρώτης ανάγκης παρέδωσαν στους πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά χτες το πρωί το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και η Πανελλήνια Ενωση Λιθογράφων, στην πύλη Ε1, όπου το ΠΑΜΕ έχει καθημερινή παρουσία με κιόσκι. Παράλληλα, οι Σύλλογοι της ΟΓΕ από τον Πειραιά οργάνωσαν εργαστήρι για τα παιδιά των προσφύγων, που για λίγες ώρες απασχολήθηκαν ζωγραφίζοντας, παίζοντας και δημιουργώντας.

Οι πρόσφυγες ευχαρίστησαν τα σωματεία και το ΠΑΜΕ για την προσφορά τους. Ο Μοχαγεντίν και ο Χαλίντ, ράφτες στο επάγγελμα, και ο Αντέλ, μηχανικός, μετέφεραν τις ευχαριστίες των συμπατριωτών τους, σημειώνοντας ότι εκτός από τα είδη πρώτης ανάγκης, είναι σημαντικές και οι συμβουλές που πρόθυμα δίνουν τα μέλη των σωματείων. Ενημέρωσαν επίσης για τις προσπάθειές τους να οργανωθούν με τους συμπατριώτες τους, ώστε να γίνει πιο αποτελεσματική η διεκδίκηση μέτρων για την καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των εγκλωβισμένων.

Παράλληλα, εξέφρασαν την ελπίδα να συνεχίσει η εργατική τάξη της Ελλάδας να τους στηρίζει με κάθε τρόπο, καθώς αυτό τους δίνει κουράγιο. Τα σωματεία, από την πλευρά τους, δεσμεύτηκαν ότι οι προσπάθειές τους θα συνεχιστούν και θα δυναμώσουν, όπως και η πάλη μαζί με τους πρόσφυγες, ενάντια στις κοινές αιτίες των ιμπεριαλιστικών πολέμων, του ξεριζωμού και της αντιλαϊκής επίθεσης από το κεφάλαιο, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ και τις κυβερνήσεις τους.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων και των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης, σωματεία, Εργατικά Κέντρα και φορείς οργανώνουν, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:

  • Συναυλία αλληλεγγύης σε πρόσφυγες και μετανάστες διοργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Καλαμαριάς, σήμερα, Πέμπτη, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Δημαρχείου. Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρωθούν είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες. Στη συναυλία θα τραγουδήσουν αλφαβητικά οι: Γιώργος Αετόπουλος, Κώστας Καρμπάς, Λάμπρος Καύκουλας, Αλέκος Κυζιρίδης, Λεωνίδας Μουλαγιαννός, Βασίλης Πρατσινάκης, Νίκος Ταλέας, Μαρία Φραγκούλη. Θα παίξουν οι μουσικοί: Μιχάλης Καλαϊτζής - μπουζούκι, Αντώνης Κουμανδράκης - κιθάρα, Αρης Αλβανός - κιθάρα, Γιάννης Φιλιππουπολίτης - πιάνο, Μίλτος Τσαλιγόπουλος - κοντραμπάσο, Νίκος Ταλέας - ακορντεόν.
  • Κινητοποίηση ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, που είναι υπεύθυνοι για τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων, με πορεία μέχρι το κέντρο κράτησης στη Μόρια, οργανώνει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο την Παρασκευή, στις 5 μ.μ., στην Παναγιούδα (πάρκινγκ). Η προσυγκέντρωση έχει οριστεί στις 4.15 μ.μ., στην πλατεία Σαπφούς, απ' όπου οι διαδηλωτές θα αναχωρήσουν με το λεωφορείο της γραμμής για το σημείο της κινητοποίησης. Τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση έχουν αποφασίσει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου και η Παλλεσβιακή Ενωση Συνταξιούχων ΙΚΑ.
  • Συναυλία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και τους μετανάστες οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Φυλής, την Κυριακή, στις 7 μ.μ., στο κλειστό γυμναστήριο Δροσούπολης. Στη διάρκεια της συναυλίας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη υγιεινής και φάρμακα.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ