Πέμπτη 14 Απρίλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Οι αποφάσεις ΕΕ - κυβέρνησης πλήττουν συνολικά το λαό και τους πρόσφυγες

Η συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας ενισχύει τους ανταγωνισμούς για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος των λαών, επεσήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, αναδεικνύοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που υλοποιεί αυτές τις αποφάσεις και προωθεί αντιλαϊκά μέτρα που πλήττουν συνολικά το λαό και τους πρόσφυγες. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Η απόφαση ΕΕ - Τουρκίας ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά των ανταγωνισμών για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με ακόμα μεγαλύτερη εμπλοκή της ΕΕ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία. Η απόφαση να ανοίξει ακόμη ένα κεφάλαιο για την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ επιβραβεύει και νομιμοποιεί την αυξανόμενη επιθετικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας σε Συρία, Αιγαίο και την Κύπρο.

Για ποια αλληλεγγύη μιλάτε στους πρόσφυγες; Με φράχτες, φυλακίσεις, απελάσεις και απαράδεκτο πινγκ πονγκ προσφύγων; Ολα επιβεβαιώνουν ότι επιχειρείτε να αντικαταστήσετε τη Συνθήκη της Γενεύης, ό,τι δηλαδή είχε μείνει όρθιο από την προστασία των προσφύγων, με απάνθρωπους ευρωενωσιακούς μηχανισμούς.

Κύριε Βέμπερ, γιατί σκόπιμα μπερδεύετε τις πολιτικές ταυτότητες και μιλάτε δήθεν για "κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ", αναζητώντας σκιάχτρο; Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η νέα σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα. Στηρίζει το μεγάλο κεφάλαιο, προωθεί βάρβαρα αντεργατικά μέτρα όπως τα άλλα σοσιαλδημοκρατικά και φιλελεύθερα κόμματα. Κάνει εκκλήσεις για να υλοποιηθούν μέχρι κεραίας οι απαράδεκτες αποφάσεις της ΕΕ και να γίνει πιο "αποτελεσματική" η επικίνδυνη για τους λαούς δράση του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό αποφασιστικά να οργανώσει την πάλη του με 48ωρη απεργία ενάντια στα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης - ΕΕ που πλήττουν συνολικά και το λαό και τους πρόσφυγες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Κουρέλι» ξανά τα ευρωατλαντικά παραμύθια που αναπαράγονται με αφορμή την Ουκρανία (2022-03-01 00:00:00.0)
Στη μέγγενη της πολιτικής ΕΕ και κυβερνήσεων τα δικαιώματα προσφύγων και μεταναστών (2022-01-12 00:00:00.0)
Αμεση αποσυμφόρηση των νησιών, μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους (2020-02-14 00:00:00.0)
Νέα επικεφαλής της Κομισιόν η Λάιεν (2019-07-17 00:00:00.0)
Ανάγκη η ενίσχυση της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς (2016-11-23 00:00:00.0)
Συσφίγγει τις σχέσεις με την ευρωενωσιακή σοσιαλδημοκρατία (2016-03-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ