Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ
Ανάγκη η ενίσχυση της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που συνέρχεται αυτές τις μέρες στο Στρασβούργο, οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ ανέδειξαν την κλιμάκωση των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και το βρώμικο ρόλο της ΕΕ, καλώντας τους λαούς σε ετοιμότητα και δράση απέναντι στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους στην περιοχή.

Η Ευρωπαϊκή Αμυντική Ενωση προοιωνίζεται προετοιμασία νέων πολέμων

Την περαιτέρω στρατιωτικοποίηση της ΕΕ μέσω και της προωθούμενης Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ενωσης κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης με παρέμβασή του στη σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ στην ομιλία του σημείωσε:

«Η δημιουργία Ευρωπαϊκής Αμυντικής Ενωσης με Ευρωστρατηγείο, Ευρωστρατό, πολυεθνικά τάγματα του ΝΑΤΟ σε κράτη - μέλη, αποστολές στρατευμάτων, στη βάση της παγκόσμιας στρατηγικής της ΕΕ, συνιστούν πολύ επικίνδυνη εξέλιξη για τους λαούς. Το "Στρατιωτικό Σένγκεν" - όπως το αποκαλείτε - αποτελεί πολεμική προετοιμασία της ΕΕ με ταυτόχρονη ενίσχυση της συμπληρωματικότητας με το ΝΑΤΟ. Εκφράζονται έτσι η επιθετικότητα και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων.

Στα κριτήρια του σχεδιαζόμενου "Ευρωπαϊκού Εξαμήνου Αμυνας" και της "Λευκής Βίβλου για την Αμυνα" η ελληνική κυβέρνηση έχει σπεύσει ήδη να ανταποκριθεί με το παραπάνω. Χωμένη μέχρι τα μπούνια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, λαμβάνει ήδη επαίνους από ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ για τους εξοπλισμούς της, που ξεπερνούν το ΝΑΤΟικό στόχο του 2% του ΑΕΠ, και διαθέτει τη βάση της Σούδας ως αναβαθμισμένο ορμητήριο νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων, που φέρνουν σφαγές λαών, αλλαγές συνόρων, προσφυγιά.

Οι λαοί να μη χύσουν το αίμα τους για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. Να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους κι επεμβάσεις, στην ΕΕ, στο ΝΑΤΟ και τα βρώμικα σχέδιά τους».

Η επίσκεψη Ομπάμα σηματοδοτεί επικίνδυνες εξελίξεις

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος αναφέρθηκε στις επικίνδυνες εξελίξεις που σηματοδοτεί η επίσκεψη Ομπάμα στην Ελλάδα, σημειώνοντας στην παρέμβασή του τα παρακάτω:

«Παρά την αποθέωσή του από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ομπάμα δεν επισκέφθηκε την Ελλάδα από θαυμασμό στην Ιστορία της ή συμπάθεια στο λαό της. Ακόμα και η παρέμβασή του για το ελληνικό χρέος απαιτεί σκληρότερα αντιλαϊκά μέτρα.

Στόχος της επίσκεψης ήταν γεωπολιτικά συμφέροντα, κλιμάκωση της επέμβασης ΗΠΑ, ΝΑΤΟ μαζί με ΕΕ σε Μέση Ανατολή, Νοτιοανατολική Μεσόγειο, Αιγαίο, για έλεγχο της ρωσικής παρουσίας.

Αυτοί μαζί με τις κυβερνήσεις Ελλάδας, Τουρκίας, Κύπρου, προωθούν τη διχοτόμηση της Κύπρου, ως σταθερή βάση επενδυτών Ενέργειας στην περιοχή. Κουβέντα δεν ειπώθηκε για την αμφισβήτηση των συνόρων από την τουρκική κυβέρνηση. Ο Ομπάμα συμφώνησε με την ελληνική κυβέρνηση για παραπέρα εμπλοκή της με νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις, βάζοντας σε άμεσο κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς.

Τραμπ, Ομπάμα και Κλίντον δεν τους χωρίζει χάος. Εχουν την ίδια αποκρουστική στρατηγική.

Οι λαοί να ανησυχούν. Να μη διαλέξουν ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη.

Να χαράξουν το δικό τους αυτοτελή δρόμο ανατροπής του καπιταλισμού, που επιφυλάσσει μόνο ανεργία, φτώχεια, πολέμους, προσφυγιά για τους λαούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Προετοιμασία νέων πολέμων από την ΕΕ (2020-01-15 00:00:00.0)
Εκθεση - βάση για σχέδια νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων (2016-12-16 00:00:00.0)
Προαναγγελία νέων ιμπεριαλιστικών πολέμων (2016-07-08 00:00:00.0)
Προετοιμάζουν την κλιμάκωση νέων επεμβάσεων (2008-06-07 00:00:00.0)
Ενωμένη κατά των λαών (2006-09-08 00:00:00.0)
Ο ιμπεριαλισμός πρέπει να πληρώσει... (2001-02-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ