Τετάρτη 23 Νοέμβρη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΤΟΠΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ
Ψάχνει ανταλλάγματα για τη συμμετοχή στα ΝΑΤΟικά σχέδια

Το υπουργείο Αμυνας επισκέφτηκε χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, όπου ενημερώθηκε σχετικά από τον υπουργό Αμυνας, Π. Καμμένο, και τη στρατιωτική ηγεσία.

Κατά ανώτατες πηγές, η ενημέρωση ήταν «εφ' όλης της ύλης» και μεταξύ άλλων αφορούσε τις ανάγκες σε εξοπλιστικά, τις διαθεσιμότητες σε μέσα και προσωπικό, τη σχεδιαζόμενη αναδιοργάνωση δομών ώστε «να μην υπάρχουν 20 στρατόπεδα με 20% κάλυψη θέσεων, αλλά 5 με 90%», την «εκμετάλλευση» της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω μακροχρόνιων μισθώσεων, την υποχρεωτική στράτευση στα 18, το μπάσιμο πολυεθνικών στο στράτευμα, όπως η «Microsoft», με «αντάλλαγμα» να δίνουν μια πιστοποίηση γνώσης ηλεκτρονικών υπολογιστών στους στρατευμένους, την επιθυμία να υπάρχει «συναίνεση» μεταξύ των αστικών πολιτικών δυνάμεων στα τέτοια θέματα.

Εγινε επίσης ενημέρωση για τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η ντόπια αστική τάξη στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, την εμπλοκή της στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή με πρόσχημα την τρομοκρατία, την «αναβάθμιση» - όπως αναμένει - σε αυτά τα πλαίσια του ρόλου της βάσης στη Σούδα, το βασικό ρόλο στην υποστήριξη του άξονα (και με στρατιωτικά μέσα) με Βουλγαρία και Ρουμανία στο βορρά, και με Αίγυπτο, Ισραήλ και Κύπρο στο νότο.

Στην ίδια λογική, στην κυβέρνηση επιμένουν για την παραμονή της ΝΑΤΟικής αρμάδας SNMG2 στο Αιγαίο με πρόσχημα το Προσφυγικό, ενώ παραδέχονται ότι στην παραμονή των ΝΑΤΟικών στο Αιγαίο «βοηθά και η παρουσία μη συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή», παραπέμποντας στην έλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων στην Ανατολική Μεσόγειο και ουσιαστικά αποκαλύπτοντας το πραγματικό περιεχόμενο της ΝΑΤΟικής παρουσίας στο Αιγαίο.

Πέρα από τα υπόλοιπα, την τέτοια συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, οι κυβερνητικοί την βλέπουν και ως μέσο για αναβάθμιση του οπλοστασίου της ντόπιας αστικής τάξης, ζητώντας «συνεργασία» για αναβάθμιση των ελληνικών «F16», διερευνώντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο να αγοράσουν και αεροσκάφη 5ης γενιάς, με ...ευκολίες αποπληρωμής.

Ολα αυτά και στο φόντο των ανησυχιών για την ενίσχυση των στρατιωτικών δυνάμεων της Τουρκίας, όπως π.χ. η προμήθεια αεροσκαφών τύπου «F35» (η Τουρκία έχει ενταχθεί και στη διαδικασία παραγωγής τους) που μπορεί να σηματοδοτήσει αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο, όπως επίσης και το γεγονός ότι έως το 2032 η τουρκική αστική τάξη θα παράγει μόνη της, στην πολεμική βιομηχανία της, το 70% του πολεμικού υλικού που χρειάζεται.

Κατά τις ίδιες πηγές, στην ενημέρωση, η πλευρά Μητσοτάκη επέδειξε «θετική και συναινετική» διάθεση, δείγμα της σύμπλευσης των αστικών πολιτικών δυνάμεων πάνω στις στρατηγικές προτεραιότητες του ντόπιου κεφαλαίου για γεωστρατηγική του αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή. Αλλωστε, ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ, στις δηλώσεις του κατόπιν, είπε μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, σταθερότητας και εθνικής αξιοπρέπειας και ενισχύουν το διεθνή ρόλο της χώρας μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ