Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΒΡΩΜΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΑΣ
Ο ιμπεριαλισμός πρέπει να πληρώσει...

Αποσπάσματα από παρέμβαση στην ημερίδα για τη Γιουγκοσλαβία

Η επίθεση του ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία δεν έγινε για την υπεράσπιση των ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά για να ξαναπάρουν οι ιμπεριαλιστές ό,τι είχαν χάσει, σ' αυτόν τον αιώνα, κάτω από την πίεση των λαϊκών αγώνων, των εργαζομένων και της ακτινοβολίας του σοσιαλισμού. Με αυτά τα λόγια, ο Στρ. Κόρακας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτής, αναδεικνύοντας τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης του ΝΑΤΟ, μίλησε στην ημερίδα «ΙΡΑΚ - ΒΟΣΝΙΑ - ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ», που διοργάνωσαν το Σάββατο η Εταιρεία Ελληνοσερβικής Φιλίας και η Ενωση Βαλκανικών Χημικών Εταιριών.

Ο ευρωβουλευτής επισήμανε ότι ο σερβικός και ο ελληνικός λαός έχουν κοινούς αγωνιστικούς δεσμούς, οι οποίοι ενισχύθηκαν κατά τη διάρκεια της αντιναζιστικής πάλης στο Β` Παγκόσμιο Πόλεμο. Επίσης, τόνισε ότι, σε αντίθεση με τα όσα προτάσσουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ περί υποταγής και «σύνεσης» των λαών, ο σερβικός λαός έστειλε σε ολόκληρη την ανθρωπότητα ένα μήνυμα αντίστασης, παράδειγμα προς μίμηση για όλους τους καταπιεσμένους. Στη συνέχεια, αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα της ΕΕ, υπογράμμισε ότι εδώ και καιρό προετοιμάζεται η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, που θα επεμβαίνει όπου κρίνεται ότι απειλούνται τα ευρωπαϊκά συμφέροντα. Στην ουσία, θα είναι, συνέχισε, ένας στρατός που θα επεμβαίνει όπου το ΝΑΤΟ διστάζει να το κάνει. Ακόμα, ανέφερε ότι η ΕΕ και το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αυτοί που αναγόρευσαν τον Σολάνα, τον εγκληματία πολέμου και όργανο των πολυεθνικών, σε ύπατο εκπρόσωπο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Καταλήγοντας, έθεσε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της πάλης ενάντια στους ιμπεριαλιστές, με σκοπό να φύγει το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και οι λαοί να έχουν το δικαίωμα να ορίζουν αυτοί τις τύχες τους. Ακόμα, επισήμανε ότι οι Ελληνες φαντάροι πρέπει να γυρίσουν πίσω και να μην αποτελούν εργαλεία της πολεμικής μηχανής του ιμπεριαλισμού, ενώ, αναφερόμενος στις καταστροφές που υπέστη η Γιουγκοσλαβία, τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να πληρώσουν για να αποκατασταθεί το περιβάλλον και στο μέτρο που είναι δυνατόν οι απώλειες της χώρας σε έμψυχο δυναμικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ