Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Στο πόδι οι φιλειρηνικές δυνάμεις

Αύριο, Τετάρτη, στις 7.00 το απόγευμα, στην πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιείται το Παλλαϊκό ΑντιΝΑΤΟικό συλλαλητήριο που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων του Νομού

Από την πόλη που δύο χρόνια τώρα αποτελεί το ορμητήριο των ιμπεριαλιστών για τη στρατιωτική, πολιτική και οικονομική τους επέμβαση στα Βαλκάνια, θα ακουστεί αύριο το μέγα ΟΧΙ του λαού στην επικίνδυνη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, σύροντας τη χώρα σε ολοένα και μεγαλύτερους κινδύνους. Αύριο Τετάρτη 14 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, ο λαός της Θεσσαλονίκης θα στείλει ακόμη πιο αποφασιστικά το μήνυμα αντίστασης και πάλης, ενάντια στο διαρκές ραδιενεργό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή, μέσα από τη μαζική συμμετοχή του στο μεγάλο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων του Νομού, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που ο λαός της εδώ και 2 χρόνια κρατά ψηλά το λάβαρο του αγώνα ενάντια στη μετατροπή της σε ένα ιδιόμορφο προτεκτοράτο των Ευρωαμερικάνων ιμπεριαλιστών, θα εκφραστεί και πάλι αύριο η ομόθυμη απαίτηση να φύγουν το ΝΑΤΟ και τα πυρηνικά από τα Βαλκάνια.

Από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που φιλοξενεί το στρατόπεδο Καρατάσσου, από το οποία αναχωρούν οι Ελληνες φαντάροι, για να ενταχθούν στις κατοχικές δυνάμεις που διατηρεί η χώρα μας στο Κόσσοβο, θα ακουστεί δυνατά το αίτημα να γυρίσουν πίσω οι Ελληνες στρατιώτες.

Από τη Θεσσαλονίκη, την πόλη που οι υποδομές της, το λιμάνι, ο σιδηρόδρομος, το αεροδρόμιο, τα στρατόπεδα, έχουν παραδοθεί στους ΝΑΤΟδολοφόνους και έχουν μετατραπεί σε διαμετακομιστικά κέντρα των πολεμικών εργαλείων και των στρατών τους.

Από αυτή την πόλη, από αυτό το λαό, αύριο θα δοθεί η απάντηση στο διαρκές ιμπεριαλιστικό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων.

«Ολοι μας έχουμε υποχρέωση να συστρατευτούμε και να δώσουμε το "παρών" στο συλλαλητήριο των φορέων και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον πόλεμο και τα δεινά που προκαλεί», αναφέρει στο κάλεσμα που απευθύνει προς τους πολίτες μέσω του «Ρ», ο Χ. Παπακωνσταντίνου Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και συμπληρώνει: «Ολοι οι άνθρωποι και ιδιαίτερα οι γιατροί, πρέπει να θεωρούν τον πόλεμο ως τον κατεξοχήν εχθρό τους, γιατί μηδενίζει τη φιλοσοφία τους και ακυρώνει τη δουλιά τους. Οι γιατροί σώζουν ζωές, ενώ ο πόλεμος σκοτώνει ανθρώπους, προκαλεί αναπηρίες. Ο πόλεμος υποτιμά τη ζωή».

Οι 35 φορείς και προσωπικότητες που συμμετέχουν στην Επιτροπή Φορέων νομού Θεσσαλονίκης καλούν το λαό να δώσει μαζικά το «παρών» του και να απαιτήσει αγωνιστικά: την αναβάθμιση του ΟΗΕ και ουσιαστική συμβολή του στην επίλυση των διαφορών στη βάση των ιδρυτικών του αρχών και διακηρύξεων. Η χώρα μας να σταματήσει να διευκολύνει το ΝΑΤΟ και να απομακρυνθεί από σχεδιασμούς και επιχειρήσεις, όπου αυτές πραγματοποιούνται. Να γίνει καθολικός ιατρικός έλεγχος σε όσους έζησαν και πέρασαν από τις βομβαρδισμένες περιοχές. Να γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι στο Λιμάνι και στα πεδία βολής, να παραδοθεί το πρώην στρ. Κόδρα στο λαό της πόλης. Να καταστραφούν τα όπλα μαζικής καταστροφής καταστροφής - πυρηνικά, χημικά, βιολογικά και να απαγορευτεί η κατοχή και η χρήση τους. Να μη γίνει καμία αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια. Να ενισχυθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις για την αρμονική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών. Να αποζημιωθούν τα θύματα πολέμου και να αποκατασταθούν οι ζημιές και οι καταστροφές στην οικονομία και στο περιβάλλον, από τους υπεύθυνους της τραγωδίας. Να αναληφθούν πρωτοβουλίες που θα άρουν τις οικονομικές και κοινωνικές συνέπειες του πολέμου στη Βόρεια Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ