Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΝΕ
Να μη νομιμοποιηθεί το «δίκαιο»των ιμπεριαλιστών

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου, για την επικείμενη αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος

Κάλεσμα προς όλους τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στο αυριανό συλλαλητήριο, ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία Κάνιγγος, απευθύνει η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας, με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ. Τους καλεί, επίσης, να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, με όλους τους εργαζόμενους, ενάντια στην αντιδραστική αυτή ρύθμιση. Να δυναμώσουν την πάλη τους για την οικοδόμηση του λαϊκού μετώπου, τη λαϊκή εξουσία, το Σοσιαλισμό.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τη συνδρομή της ΝΔ προχωράνε στην αντιδραστική αναθεώρηση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Η συνταγματική θεσμοθέτηση της υπεροχής του Δικαίου της ΕΕ έναντι του εθνικού αποτελεί πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της νεολαίας και του λαού. Καταργούνται ακόμα και τυπικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες, για να νομιμοποιηθεί η υπερίσχυση του "δικαίου" της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας.

Με την αντιδραστική αυτή αναθεώρηση, ουσιαστικά, θέτουν εκτός συνταγματικής νομιμότητας τους αγώνες του λαού και της νεολαίας, που αμφισβητούν και στρέφονται ενάντια στην πολιτική της ΕΕ. Μας αρνούνται το δικαίωμα να έχουμε λόγο και να αποφασίζουμε εμείς για το δρόμο ανάπτυξης της πατρίδας μας.

Θεσμοθετείται πλέον η υπονόμευση της εθνικής ανεξαρτησίας, η εν λευκώ εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων στο πολυεθνικό κεφάλαιο. Η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, οι ιδιωτικοποιήσεις, το ξεκλήρισμα της φτωχής αγροτιάς, η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας, αντιδημοκρατικά εκτρώματα τύπου Σένγκεν αποκτούν χαρακτήρα συνταγματικής επιταγής, σε μια περίοδο που η επίθεση στα δικαιώματα του λαού και των νέων εντείνεται.

Καλούμε τους νέους και τις νέες να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 14 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κάνιγγος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ