Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ζητάει Εξεταστική για τις ελληνοποιήσεις

Επανήλθε η ΝΔ στο θέμα των παράνομων Ελληνοποιήσεων και στη μέσω αυτών επηρεασμό του εκλογικού αποτελέσματος της 9ης Απριλίου 2000 και κατέθεσε στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής που θα ερευνήσει το θέμα.

Στην πρόταση που υπογράφουν 83 βουλευτές με επικεφαλής τον Κ. Καραμανλή, αναφέρεται ότι «αποτελεί κοινή πλέον πεποίθηση ότι στις εκλογές έλαβαν χώρα μεθοδεύσεις που αποσκοπούσαν στην επηρεασμό του εκλογικού σώματος και την αλλοίωση του αποτελέσματος».

Ως τέτοιες αναφέρει την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας και την αντίστοιχη νόθευση των εκλογικών καταλόγων, τη διασπάθιση δεκάδων δισ. δρχ. προς συγκεκριμένους φορείς, τους προεκλογικούς διορισμούς χιλιάδων υπαλλήλων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου.

Οι βουλευτές της ΝΔ επικαλούνται πόρισμα του κόμματός τους για το θέμα και ισχυρίζονται ότι καμία υπηρεσία δε γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των ελληνοποιήσεων και τονίζουν πως «ο χλιαρός τρόπος με τον οποίο φαίνεται ότι τελικά αντιδρά η κυβέρνηση, δείχνει ότι μάλλον ανέχεται ή υποθάλπει τη συνέχιση αυτής της απαράδεκτης κατάστασης».

Με βάση τα παραπάνω εκτιμούν ότι ανακύπτουν σημαντικές ευθύνες ως προς συγκεκριμένες δημόσιες υπηρεσίες των υπουργείων Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και Δημόσιας Τάξης, ευθύνες που πρέπει να διερευνήσει Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής.

Ο... καθιερωμένος δικομματικός διάλογος

Αργά το απόγευμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δ. Ρέππας, σε σχόλιό του σημείωσε: «Η επιλογή της ΝΔ να φέρει προς συζήτηση ένα τέτοιο θέμα στη Βουλή αποτελεί πρόκληση απέναντι στους πολίτες, που η ΝΔ με την πρότασή της τους τοποθετεί στην παρανομία και το διωγμό. Πολύ περισσότερο, αφού οι ψευδείς και ανυπόστατοι ισχυρισμοί της ΝΔ έχουν απαντηθεί και καταρριφθεί με τρόπο τεκμηριωμένο και αποστομωτικό».

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Θ. Ρουσόπουλος, σημείωσε πως «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και με τις σημερινές του δηλώσεις αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση Σημίτη φοβάται το φως, τρέμει την έρευνα και την αλήθεια. Αλλοθι δεν πρόκειται να βρει. Γνωρίζει αλλά προσποιείται άγνοια. Η στάση της καταμαρτυρεί τον πανικό της. Αποτελεί ομολογία ενοχής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ