Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα εγκληματικά...

Παπαγεωργίου Βασίλης

Η τηλεοπτική εκπομπή είχε τίτλο «Ολα άρχισαν μ' ένα ψέμα». Μεταδόθηκε από το πρώτο κανάλι της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης ARD την περασμένη βδομάδα και είχε αντικείμενο την προ δύο περίπου χρόνων ΝΑΤΟική πολεμική επιδρομή ενάντια στη Γιουγκοσλαβία και πιο συγκεκριμένα τα ψέματα που μεταχειρίστηκαν οι ηγεσίες του ΝΑΤΟ και των κυβερνήσεων των χωρών - μελών του για να τη δικαιολογήσουν. Αντιγράφουμε από τη σχετική ανταπόκριση του Ν. Χειλά, στο «Βήμα» του περασμένου Σαββάτου:

«Το "προπατορικό ψεύδος", σύμφωνα με την εκπομπή, ήταν ο ισχυρισμός του Γερμανού υπουργού Αμυνας, κ. Ρούντολφ Σάρπιγκ, ότι στο Κοσσυφοπέδιο συντελούνταν τότε μια "καταστροφή", που είχε αρχίσει ήδη πριν από την έναρξη του πολέμου, στα μέσα Μαρτίου 1999, και είχε στοιχίσει τη ζωή "αμέτρητων Αλβανών". "Ψέμα" τονίζεται στην εκπομπή. Σύμφωνα με τα στοιχεία των παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο αριθμός των νεκρών Αλβανών ως τότε ήταν ακριβώς 39.

"Πριν από τις νατοϊκές επιχειρήσεις οι κάτοικοι εγκατέλειπαν τα χωριά τους όταν οι Σέρβοι επιτίθονταν κατά των Αλβανών ανταρτών του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου, επέστρεφαν όμως μόλις τέλειωναν οι μάχες" βεβαιώνει η Αμερικανίδα διπλωμάτης κυρία Νόρμα Μπράουν, η οποία υπηρετούσε εκείνη την εποχή στο Κοσσυφοπέδιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ