Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Προσπάθεια προβολής της επίπλαστης ενότητας

Κομματικοί στρατοί σε παράταξη, μοίρασμα ρόλων και εμφανής προσπάθεια να προβληθεί η ανύπαρκτη ενότητα του ΠΑΣΟΚ, χαρακτήρισε τη διαδικασία για την ανάδειξη των γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών του κυβερνώντος κόμματος.

Με σημαδεμένη την τράπουλα, ουδείς αμφισβητεί σοβαρά ότι οι εκλογές για την ανάδειξη των Νομαρχιακών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσαν την κυριαρχία των εκσυγχρονιστών. Εδωσαν, ωστόσο, τη δυνατότητα στις δυνάμεις που στηρίζουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο να διευρύνουν τις συμμαχίες τους σε κάποιες περιοχές.

Με αυτά τα δεδομένα όλοι μπορούν τώρα να δηλώνουν ευχαριστημένοι, αν και οι δύο κυρίαρχοι πόλοι που αντιπαρατέθηκαν (οι εκσυγχρονιστές του Κώστα Σημίτη και οι δυνάμεις που στοιχίζονται πίσω από τον Ακη Τσοχατζόπουλο) θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους τουλάχιστον το ιδιαίτερο χαμηλό ποσοστό συμμετοχής των μελών του Κινήματος στις εκλογές. που δεν ξεπέρασε το 65%.

Επιπροσθέτως αξίζει να σημειωθεί το γεγονός ότι οι εκπρόσωποι των δύο πόλων έδιναν στους δημοσιογράφους εντελώς διαφορετικά στοιχεία για τα αποτελέσματα, δικαιώνοντας εκείνους που από καιρό έκαναν λόγο για «διαδικασίες ΕΦΕΕ» και υπό αυτήν την έννοια συνέβαλαν στην περαιτέρω απαξίωση της οργάνωσης του κυβερνώντος κόμματος.

Κινδυνεύει ο... πράσινος ήλιος

Στο μεταξύ, αντιδράσεις προκάλεσε η πρόταση του Μ. Χρυσοχοΐδη για «διάδοχο σχήμα» στο ΠΑΣΟΚ και πιθανή αλλαγή του ήλιου ως συμβόλου της παράταξης, που διατύπωσε με συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». «Θα αφήσουμε όλα τα λουλούδια να ανθίσουν» είπε ο Κ. Σκανδαλίδης, ενώ βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξέφρασαν τη δυσφορία τους με λογοπαίγνια γύρω από το σύμβολο του ήλιου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ