Τρίτη 13 Φλεβάρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εχουμε ανάγκη από φιλειρηνική πολιτική καλής γειτονίας

Σύσκεψη της Επιτροπής Ειρήνης Κέντρου Θεσσαλονίκης, με θέμα τις συνέπειες από το βρώμικο πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας

Σύσκεψη με θέμα τις συνέπειες από τα κατάλοιπα του βρώμικου και βάρβαρου πολέμου κατά της Γιουγκοσλαβίας πραγματοποίησε την Κυριακή η Επιτροπή Ειρήνης Κέντρου Θεσσαλονίκης. Στη σύσκεψη πήραν μέρος 10 φορείς της περιοχής και πλήθος φίλων της ειρήνης και αναπτύχθηκε γόνιμος και χρήσιμος διάλογος για το θέμα.

Οι ομιλητές αναφέρθηκαν διεξοδικά στις επιδράσεις του απεμπλουτισμένου ουρανίου, πλουτωνίου και αμερίκιου, που χρησιμοποιήθηκαν στις βόμβες που έριξαν οι ΑμερικανοΝΑΤΟικοί στο Κόσσοβο και τη Σερβία. Καταδικάστηκε έντονα από όλους η χρήση των όπλων αυτών ενάντια στο λαό της Γιουγκοσλαβίας και οι ολέθριες επιπτώσεις που έχουν για όλα τα Βαλκάνια.

Στην τελική της απόφαση η σύσκεψη απαίτησε:

- Την επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτών από τη Βοσνία και Κόσσοβο, την επιστροφή και μεταγραφή στα ελληνικά πανεπιστήμια των Ελλήνων φοιτητών που σπουδάζουν στη Γιουγκοσλαβία.

- Την αποχώρηση του ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια και τη διάλυσή του.

Η σύσκεψη κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ, για να ξεπλύνει την ντροπή της από τη συμμετοχή της στο βρώμικο πόλεμο. Να προχωρήσει επίσης στο ξήλωμα των ΑμερικανοΝΑΤΟικών βάσεων από την Ελλάδα.

Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από μια φιλειρηνική πολιτική καλής γειτονίας με τις γείτονες χώρες. Τέλος, με ψήφισμά της η σύσκεψη κάλεσε τους πολίτες και τους φορείς της περιοχής να συμβάλουν στο δυνάμωμα του αντιπολεμικού αγώνα με την ενεργό συμμετοχή τους στην Αντιπολεμική Φιλειρηνική Επιτροπή Κέντρου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ