Πέμπτη 26 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Δυσκολεύεται με την «αλλαγή κλίματος»

Να αποτρέψει τη διαφαινόμενη αναστροφή του κλίματος υπέρ της κυβέρνησης επιχειρεί η ηγεσία της ΝΔ, προκειμένου να εξυπηρετήσει τους στενά κομματικούς, αλλά και τους ευρύτερους για το σύστημα στόχους. Αντιλαμβανόμενη ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα έχει πάψει να βρίσκεται με την «πλάτη στον τοίχο» και πως επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, εκμεταλλευόμενη τη «βελτίωση του κλίματος στην οικονομία», η ηγεσία της ΝΔ επιλέγει να «πλήξει» την κυβέρνηση στο πεδίο της οικονομίας, αμφισβητώντας την αποτελεσματικότητα της κυβερνητικής πολιτικής και ασκώντας πιέσεις για ταχύτερους ρυθμούς.

Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε χτες μετά τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της ΝΔ ο επικεφαλής Γ. Αλογοσκούφης. Εξαπολύοντας επίθεση κατά του «αναξιόπιστου» υπουργού Εθνικής Οικονομίας τον κατηγόρησε ότι παρουσιάζει «έναν πλασματικό προϋπολογισμό σαν πλεονασματικό», καθώς και ότι «επιστρατεύει λογιστικά τεχνάσματα για να αλλάζει τους αριθμούς στα χαρτιά». Προκειμένου να στηρίξει τα παραπάνω, έθεσε μια σειρά ρητορικά ερώτημα προς την κυβέρνηση διαχειριστικού χαρακτήρα, όπως αν υπάρχουν νέα χρέη νοσοκομείων προς τους προμηθευτές ύψους 350 δισ. δρχ., αν καταβάλλει το κράτος τα ποσά που οφείλει στα ασφαλιστικά ταμεία, κ.ά.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής παρουσία του Κ. Καραμανλή εκφράστηκε η εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να αναστρέψει το δυσμενές γι' αυτήν κλίμα με αποκορύφωμα τη ΔΕΘ. Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση από τη μια θα προσπαθήσει να πείσει ότι η πολιτική της είναι αποτελεσματική για τα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα και από την άλλη θα μοιράσει και πάλι υποσχέσεις για «κοινωνικές παροχές».

Η Ντ. Μπακογιάννη σε δηλώσεις της κατά τη διάρκεια της περιοδείας της στο νομό Μεσσηνίας υποστήριξε ότι «το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα του τόπου», γιατί το πρόβλημα του τόπου είναι ότι «δεν υπάρχει κυβερνητική πολιτική». Τα «κουκιά» του ΠΑΣΟΚ δεν μπορούν να βοηθήσουν τον Κ. Σημίτη, αποφάνθηκε και πρόσθεσε ότι «η μόνη λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ