Πέμπτη 19 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΑΡΙΣΙ.-- Η Γαλλία δεν πρέπει να υπαναχωρήσει από την υλοποίηση φιλόδοξων μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο Φρανσουά Βιλερουά ντε Γκαλό, διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Γαλλίας, αλλά και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σε μια περίοδο που συνεχίζονται καθημερινά οι κινητοποιήσεις ενάντια στο νέο αντεργατικό «πακέτο» μεταρρυθμίσεις «Ελ Κομρί». «Μια σημαντική ενίσχυση των μεταρρυθμίσεών μας δεν είναι μόνο απαραίτητη αλλά και δυνατή», σημείωσε σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τους βουλευτές της χώρας, προτάσσοντας την ανάγκη να βελτιωθεί η εκπαίδευση των νέων.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Οπως μετέδωσε το «Ασοσιέιτεντ Πρες», στο ΚΚ Φιλιππίνων (μαοϊκό) «καλωσορίζουν την πιθανότητα να συνοδεύσουν τον Πρόεδρο Ντουτέρτε σε μια κυβερνητική συμμαχία», μετά από τη φερόμενη πρόταση από τον Ντουτέρτε να αναλάβουν μέχρι και τέσσερα χαρτοφυλάκια στο νέο υπουργικό συμβούλιο. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα υπουργεία Αγροτικής Μεταρρύθμισης, Περιβάλλοντος, Κοινωνικής Πρόνοιας και Εργασίας. Το συγκεκριμένο κόμμα έχει παίξει προβοκατόρικο ρόλο δυσκολεύοντας την ανάπτυξη του λαϊκού κινήματος όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένως το Φιλιππινέζικο ΚΚ - 1930, με πρόγραμμα στηριγμένο στο Μαρξισμό - Λενινισμό.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το αστικό στρατόπεδο που τάσσεται υπέρ της παραμονής της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση διευρύνει το προβάδισμά του έναντι του στρατοπέδου που θέλει την έξοδο, υποστηρίζει δημοσκόπηση της εταιρείας «YouGov», καθώς το 44% των ερωτηθέντων θέλει η Βρετανία να μείνει στην ΕΕ, σε σύγκριση με το 40%, που θέλει την έξοδο της χώρας. Η προηγούμενη δημοσκόπηση της «YouGov» για την εφημερίδα «Times», που δημοσιεύτηκε πριν από 10 μέρες, έδινε προβάδισμα δύο μονάδων στο στρατόπεδο υπέρ της παραμονής στην ΕΕ.

AMΠΟΥΤΖΑ.-- Μεγάλα νιγηριανά συνδικάτα απηύθυναν χτες απεργιακό κάλεσμα σε εκατομμύρια εργαζόμενους ενάντια στις αυξήσεις καυσίμων, που προκύπτουν από τις τελευταίες περικοπές στις κρατικές επιδοτήσεις και ανεβάζουν κατά 67% την τιμή του πετρελαίου. Αυτό, παρά την απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου που έβγαλε την κινητοποίηση «παράνομη» και «καταχρηστική», διαβλέποντας κίνδυνο «κοινωνικής αναταραχής».

ΚΑΪΡΟ.-- Σύντομη επίσκεψη στο Κάιρο πραγματοποίησε χτες ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, συζητώντας με Αιγύπτιους αξιωματούχους την κατάσταση στην Αίγυπτο, περιφερειακά ζητήματα αλλά και τα περιθώρια για μία νέα συνδιάσκεψη για το Παλαιστινιακό, που προωθεί η Γαλλία μέσα στο καλοκαίρι.

ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ.-- Δικαστήριο της Καλιφόρνια απήγγειλε κατηγορίες για δεκάδες εγκληματικές παραλείψεις και παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας στην τεξανή πετρελαϊκή εταιρεία «Plains All American Pipeline», που μόλυνε πέρσι με μισό τόνο αργού πετρελαίου τις ακτές και το θαλάσσιο χώρο της Καλιφόρνια, προκαλώντας ανήκεστη βλάβη στη θαλάσσια, αλλά και στην οικονομική ζωή της περιοχής.

ΚΙΤΟ.-- Νέος ισχυρός σεισμός 6,8 Ρίχτερ τα ξημερώματα χτες (3.00 π.μ. τοπική ώρα) 60 χιλιόμετρα ανοικτά των ακτών της Eσμεράλντας στον Ισημερινό, που θεωρείται μετασεισμός του προηγούμενου μεγάλου σεισμού της 16 Απρίλη (7,8 Ρίχτερ). Το βάθος του επικέντρου ήταν 10 χιλιόμετρα, αλλά δεν αναφέρθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές ή απώλειες σε ανθρώπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ