Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΡΑΗΛ - ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Επαναφορά Λίμπερμαν στην κυβέρνηση Νετανιάχου

ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Επανέρχεται στην κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά από «ανάπαυλα» ενός χρόνου, ο αρχηγός του ακροδεξιού κόμματος «Ισραήλ το Σπίτι μας», Αβιγκντορ Λίμπερμαν καθώς φαίνεται πως συμφώνησαν στους όρους για την επιστροφή του στην κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων ήταν και αυτός για τη θέσπιση θανατικής ποινής για όσους καταδικαστούν για «τρομοκρατικές» δραστηριότητες.

Μετά από σύντομη συνάντηση των Νετανιάχου - Λίμπερμαν ανακοινώθηκε πως του δόθηκαν τα χαρτοφυλάκια του υπουργείου Αμυνας και Μετανάστευσης. Ο απερχόμενος (κατά τα φαινόμενα) υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιαλόν, ενημερώθηκε (σύμφωνα με πληροφορίες ισραηλινών ΜΜΕ) πως θα μεταπηδήσει στο υπουργείο Εξωτερικών. Πρότερη συνάντηση ανάμεσα στον Νετανιάχου και τον αρχηγό των αντιπολιτευόμενων «Εργατικών», Ισαάκ Χέρτζοκ, κατέληξε σε «ναυάγιο» λόγω διαφωνιών σε θέματα εξωτερικής πολιτικής.

Η εξέλιξη αποδοκιμάστηκε από την Παλαιστινιακή Αρχή που μιλά για ασφαλή ένδειξη πως η ισραηλινή κυβέρνηση δεν επιθυμεί αναβίωση των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων.

Νωρίτερα, οι ισραηλινές κατοχικές αρχές ανακοίνωσαν πως άφησαν ελεύθερο, μετά από απεργία πείνας 94 ημερών, που είχε τερματίσει τον περασμένο Φλεβάρη, τον Παλαιστίνιο δημοσιογράφο Μοχάμεντ αλ Κικ, που είχαν συλλάβει και φυλακίσει άδικα υπό την ...πατέντα της λεγόμενης «διοικητικής κράτησης» (δηλαδή, επ' αόριστον φυλάκιση χωρίς απαγγελία κατηγοριών ή δίκη!).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ