Παρασκευή 20 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΥΠΡΟΣ
Μεθαύριο οι βουλευτικές εκλογές

ΛΕΥΚΩΣΙΑ.--

Κάλπες βουλευτικών εκλογών ανοίγουν μεθαύριο στην Κύπρο, ενώ καθημερινά αποδεικνύεται πόσο κάλπικες ήταν για το λαό οι προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν ότι η «επιτυχής ολοκλήρωση του μνημονίου» θα φέρει ανάπτυξη (για όλους), όπως αντίστοιχο παραμύθι άλλωστε είχε σερβιριστεί παλιότερα και για την ένταξη στην ΕΕ. Ετσι, χτες, έγινε γνωστό ότι σύμφωνα με έρευνα της Γιούροστατ, το 2015 η Κύπρος κατατάχτηκε στην πρώτη τριάδα των κρατών - μελών της ΕΕ (μαζί με Ελλάδα και Ισπανία) με τις πιο σημαντικές επιδόσεις στην υποαπασχόληση.

Οπως δημοσιεύτηκε στον κυπριακό Τύπο, η συγκεκριμένη έκθεση καταγράφει ότι η πλειοψηφία των εργαζομένων μερικής απασχόλησης ηλικίας 15 - 74 ετών επιθυμούσε να εργάζεται περισσότερες ώρες αν είχε τη σχετική δυνατότητα, στην Ελλάδα (κατά 71,8%), στην Κύπρο (κατά 68,0%) και στην Ισπανία (κατά 54,2%). Ακολουθεί η Πορτογαλία (με 46,4%).

Στο μεταξύ, χτεσινή ανταπόκριση από τα Κατεχόμενα για την τουρκική «Μιλιέτ» εμφάνιζε το «λογαριασμό για τη λύση» στα 23 δισ. ευρώ, εννοώντας το ποσό των αποζημιώσεων που απαιτείται για να υπάρξει συμφωνία για «λύση». Το ίδιο δημοσίευμα εμφανίζει την υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, να έχει δηλώσει κατά την παρουσίαση της αντίστοιχης έκθεσης, ότι μεγάλο μέρος του ποσού της χρηματοδότησης θα δοθεί από τις ΗΠΑ (σ.σ. προφανώς όχι χωρίς ανταλλάγματα...). Επίσης, υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ έκαναν παρέμβαση για να «παγώσουν» προσωρινά τα σχέδια της «ελληνοκυπριακής» διοίκησης (σ.σ. της κυπριακής κυβέρνησης δηλαδή) για νέες γεωτρήσεις στη Μεσόγειο, ενώ αναφέρεται και σε συγκεκριμένη δήλωση της Νούλαντ, που εξέφρασε την προσδοκία ότι μετά από τη «λύση» η Ουάσιγκτον περιμένει ότι η Τουρκία θα διαγράψει τα προηγούμενα χρέη του ψευδοκράτους και θα εξασφαλίσει «υλική υποστήριξη» για την Κύπρο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ