Σάββατο 21 Μάη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΑΝΟΪ.-- Σήμερα αναμένεται στο Βιετνάμ ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην πρώτη επίσκεψη Αμερικανού ηγέτη μετά από τον πόλεμο και σε μια περίοδο που η Ουάσιγκτον αναζητά κάθε δυνατή συμμαχία που θα εξυπηρετήσει τα σχέδιά της για μεγαλύτερη διείσδυση σε Ασία - Ειρηνικό, με το βλέμμα της στραμμένο στην Κίνα. Ηδη, διευρύνεται η συζήτηση για την πλήρη άρση του εμπάργκο όπλων που οι ΗΠΑ είχαν επιβάλλει στη χώρα.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Η τουρκική Βουλή ενέκρινε χτες το πρώτο άρθρο νομοσχεδίου που επιτρέπει την άρση ασυλίας βουλευτών όταν κατηγορούνται «για υποστήριξη της τρομοκρατίας». Στη μυστική ψηφοφορία, 373 βουλευτές εκ των 550 υποστήριξαν τη διευκόλυνση της άρσης ασυλίας, ενώ η απόφαση αυτή θεωρείται ότι θα χρησιμοποιηθεί κατά των αντιπάλων του κυβερνώντος ΑΚΡ.

ΝΑΪΡΟΜΠΙ.-- Αντιπροσωπεία του 15μελούς Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ μετέβη χτες στο Ναϊρόμπι της Κένυας, σε μία προσπάθεια να μεταπείσει την κυβέρνηση της Κένυας να κλείσει και να διαλύσει το μεγαλύτερο προσφυγικό στρατόπεδο στον κόσμο, Dadaab, που βρίσκεται στα σύνορα της Κένυας με τη Σομαλία και φιλοξενεί εδώ και πολλά χρόνια αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Στα χέρια του ιρακινού στρατού έπεσε χτες η νοτιοδυτική πόλη του Ιράκ, Ρούμπα, μετά από υποστήριξη της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων από αμερικανικά βομβαρδιστικά. Ο Αμερικανός υποστράτηγος Σιν Μακφάρλαντ δήλωσε χτες στη Βαγδάτη ότι η εξέλιξη είναι «σημαντική νίκη για τον ιρακινό στρατό».

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Το Νοσηλευτικό Σύστημα Αγγλίας ανακοίνωσε χτες πρωτοφανή ελλείμματα που ξεπερνούν τα 2,3 δισεκατομμύρια στερλίνες, ενώ στο Λίβερπουλ εκκενώθηκε μερικώς το αεροδρόμιο «Τζον Λένον», που οφείλεται πιθανώς σε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πελατών και όχι στην ασφάλεια.

ΝΑΪ ΠΙ ΤΑΟΥ.-- Αντιμέτωποι με τις αστυνομικές δυνάμεις ήρθαν εργαζόμενοι που διαμαρτύρονταν, στην πρωτεύουσα της Μιανμάρ, για την προστασία συνδικαλιστικών τους δικαιωμάτων και την ανάκληση απολύσεων. Η κυβέρνηση που πρόσφατα εκλέχτηκε στη χώρα, είχε δηλώσει ότι θα θέσει τέρμα στην αυξημένη δράση του στρατού και θα υπερασπιστεί τις «ατομικές ελευθερίες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ