Σάββατο 4 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συνάντηση Μητσοτάκη - Βαλς

Ο Μ. Βαλς συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυρ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Γάλλο πρωθυπουργό για τις θέσεις της ΝΔ και τον «προβληματισμό» της για την πορεία της «πραγματικής οικονομίας».

Στη λογική του «εναλλακτικού» μείγματος που προβάλλει για την αντιλαϊκή διαχείριση, ο πρόεδρος της ΝΔ επέμεινε για «διαφορετική σύνθεση οικονομικής πολιτικής», με μείωση της «υπέρμετρης φορολογίας» και των «δημοσίων δαπανών» και ενίσχυση των «μεταρρυθμίσεων».

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην πρόταση της ΝΔ, αντί της πρόσφατης συμφωνίας κυβέρνησης - εταίρων, να μπει στόχος για ανάπτυξη 4%, με πρωτογενή πλεονάσματα της τάξης του 2%, και για διαμόρφωση «θετικού περιβάλλοντος για επενδύσεις».

Η συζήτηση επεκτάθηκε και στο Προσφυγικό, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να ζητά «συνεχή εγρήγορση και συντονισμένη δράση, τόσο σε ελληνικό, όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Τέλος, εστίασαν στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην περιοχή της Νοτιανατολικής Μεσογείου, με ιδιαίτερη έμφαση στο Κυπριακό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ