Σάββατο 28 Ιούλη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Θέλει να «φιμώσει» τους εργαζόμενους

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη στάση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, παραιτήθηκε ο αντιπρόεδρος Πασχάλης Τσαμπάζης

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πυλαίας Θεσσαλονίκης, Δημ. Πασχαλούδης, αρνείται το δικαίωμα του εκπροσώπου των εργαζομένων να καταθέσει την άποψη του Σωματείου για εργασιακά θέματα στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένα δημοκρατικό δικαίωμα που έχει καθιερωθεί σε όλους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Με βάση την πάγια αυτή τακτική του, ο Δ. Πασχαλούδης διέκοψε αδικαιολόγητα τη συνεδρίαση του ΔΣ στις 18 του Ιούλη για να μη δοθεί η δυνατότητα στον εκπρόσωπο των εργαζομένων Αθανάσιο Μπαταλαμά να εκφράσει τη γνώμη του Σωματείου για διάφορα εργασιακά θέματα.

Η συμπεριφορά αυτή του προέδρου του ΔΣ και το γεγονός ότι ενεργεί αυθαίρετα αγνοώντας το προεδρείο του δήμου, ανάγκασαν τον αντιπρόεδρο Πασχάλη Τσαμπάζη να παραιτηθεί από τη θέση του αντιπροέδρου. Η «Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση» Πυλαίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αυταρχική συμπεριφορά του προέδρου και ορισμένων μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, που με πρόσχημα τον Κανονισμό Λειτουργίας επιδιώκουν πάντα την αφαίρεση του λόγου από το νόμιμο εκπρόσωπο των εργαζομένων.

Η ΔΑΚΠ στην καταγγελία της επισημαίνει ότι οι αιρετοί έρχονται και παρέρχονται, οι εργαζόμενοι όμως στο Δήμο μένουν και επιτελούν έργο και συνεπώς η άποψή τους πρέπει να είναι σεβαστή και πρέπει να έχουν το δικαίωμα να την εκφράζουν μέσω των νόμιμων εκπροσώπων τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ