Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Τα διαπιστευτήριά τους στο εφοπλιστικό κεφάλαιο

Τα διαπιστευτήριά της στο εφοπλιστικό κεφάλαιο έσπευσε χτες να επιδώσει και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά τους Αλ. Τσίπρα και Κυρ. Μητσοτάκη, επισκεπτόμενη τη διεθνή ναυτιλιακή έκθεση «Ποσειδώνια 2016», επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός της.

Εσπευσε εκεί να δηλώσει ότι «η ναυτιλία είναι η μεγάλη δύναμη για την ισχυρή Ελλάδα και εμείς στο ΠΑΣΟΚ, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη πιστεύουμε ότι μπορεί να είναι ο βασικός πυλώνας για την ανάπτυξη αλλά και την απασχόληση. Για αυτό και δίνουμε έμφαση στην Παιδεία, στην καινοτομία, στην προσέλκυση των νέων στο ναυτικό επάγγελμα, στη βελτίωση των υποδομών και βέβαια στον εκσυγχρονισμό της ναυπηγοεπισκευαστικής βιομηχανίας». Η εκπαίδευση προσωπικού, τα λιμάνια και οι λοιπές υποδομές είναι τομείς από τους οποίους το εφοπλιστικό κεφάλαιο θέλει να αποσπά μέγιστο όφελος για την κερδοφορία του και που το αστικό κράτος σπεύδει να του παράσχει αφειδώς. Και το ΠΑΣΟΚ, όπως και τ' άλλα αστικά κόμματα, σπεύδει βεβαίως να υποσχεθεί ότι θα το υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο.

«Θέλουμε περισσότερα ελληνικά πλοία με ελληνική σημαία και περισσότερους Ελληνες να δουλεύουν σ' αυτά και νομίζω ότι το κλειδί σε όλα αυτά είναι η διαβούλευση με όλον τον ναυτιλιακό κλάδο», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά, παραπέμποντας ουσιαστικά σε νέες συνεννοήσεις με τους εφοπλιστές για παροχή επιπλέον κινήτρων, ώστε η Ελλάδα να γίνει μεγαλύτερος φορολογικός παράδεισος απ' ό,τι άλλοι και να ξανασηκώσουν την ελληνική σημαία στα πλοία τους, αυτοί που έχουν τα βαπόρια τους αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ