Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Σταθερή στην κριτική της από τη σκοπιά του κεφαλαίου

Βάζει πλάτη στην κυβέρνηση για το νέο συνδικαλιστικό νόμο

Συνεχίζει η ΝΔ την προσπάθεια να αποδείξει ότι έχει όλες τις δυνατότητες για να αποτελέσει την εναλλακτική λύση στην αστική διαχείριση. Ενδεικτικά, ο Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας χτες στο 2ο Συνέδριο Επιχειρηματικότητας που διοργανώνει η εφημερίδα «Ναυτεμπορική», τόνισε ότι «ο αναπτυξιακός νόμος, που έρχεται με μεγάλη καθυστέρηση και σοβαρές ελλείψεις, είναι ένα αδειανό πουκάμισο». «Σχεδιάζεται», πρόσθεσε, «να ''πέσουν'' 500.000.000 ευρώ στην αγορά, την ώρα που οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου είναι 7 δισ.! Είναι άλλη μια πομφόλυγα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Διότι ακόμη και στην αναιμική του μορφή, είναι γραφειοκρατικός, με μεγάλους χρόνους αναμονής, και αδιαφανής ως προς τη διαδικασία αξιολόγησης. Και βέβαια είναι εκδικητικός ως προς τους επενδυτές που εντάχθηκαν στους προηγούμενους αναπτυξιακούς νόμους». Παραπέρα, υποστήριξε ότι «το μείγμα μέτρων που υιοθέτησε η κυβέρνηση είναι βαθιά υφεσιακό».

Αλλο μείγμα

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν σκοπεύουν να εφαρμόσουν όσα νομοθετούν. Αλλά ακόμη κι αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποφάσιζε να μεταλλαχτεί και να απεκδυθεί το πολιτικό DNA της, δεν θα κατόρθωνε να αντιπαρέλθει το τεράστιο διαχειριστικό κενό που τη χαρακτηρίζει και την αδυναμία υλοποίησης μεταρρυθμίσεων. Εχουμε μια κυβέρνηση που εχθρεύεται την επιχειρηματικότητα, που δεν πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις και σε κάθε περίπτωση δεν είναι ικανή να τις υλοποιήσει».

Σε αυτή τη βάση μίλησε για «μια κυβέρνηση που: - Θα μειώσει φόρους- Θα προωθήσει τολμηρές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές τις οποίες πιστεύει - Θα εμπνεύσει εμπιστοσύνη - Θα προσελκύσει επενδύσεις- Θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Μια κυβέρνηση που:- Θα στηρίξει συστηματικά την επιχειρηματικότητα - Θα εξασφαλίσει οξυγόνο στην οικονομία - Θα οδηγήσει την Ελλάδα στην ανάπτυξη», συμπλήρωσε, δίνοντας διαβεβαιώσεις στο κεφάλαιο.

Νέος συνδικαλιστικός νόμος

Εξάλλου, το απόγευμα, μιλώντας ο Κυρ. Μητσοτάκης στο «Φόρουμ για την Απασχόληση» που διοργάνωσαν το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ο τομέας Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας της ΝΔ, είπε ότι «δουλειές μόνο από τον ιδιωτικό τομέα θα δημιουργηθούν».

Σε ένα τέτοιο μοτίβο διευκόλυνσης της «επιχειρηματικότητας», διακήρυξε ότι στη ΝΔ «είμαστε όμως απολύτως σύμφωνοι με την ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων (...) Απεργίες και κινητοποιήσεις που δεν διασφαλίζουν τη συμμετοχή των εργαζομένων ή που αποφασίζονται από κλειστές συνδικαλιστικές ελίτ δεν είναι ασφαλώς επιθυμητές και γόνιμες πρακτικές. Εμείς θέλουμε τα συνδικάτα να είναι δημιουργικά, σύγχρονα, με επεξεργασμένες θέσεις και τεκμηρίωση και πάνω απ' όλα να εκπροσωπούν πραγματικά τους εργαζόμενους. Είμαστε στην εποχή που απαιτείται ουσιαστικός διάλογος, απαιτούνται συναινέσεις, διαμόρφωση συναντίληψης».

Σε αυτό το πλαίσιο διαμόρφωσης ευρύτερων πλειοψηφιών πάνω στους στόχους του κεφαλαίου, έταξε στους επιχειρηματικούς ομίλους ότι είναι έτοιμη να πρωταγωνιστήσει σε μια επιχείρηση επίτευξης τέτοιας ...ομοψυχίας: «Στην πολιτική του διχασμού, της πόλωσης και του κοινωνικού μίσους που σπέρνει καθημερινά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, εμείς αντιπαραθέτουμε την ανάγκη για ομοψυχία, για διαταξική συνεννόηση, για συμφωνία των γενεών... Εχουμε επειγόντως ανάγκη μιας ισχυρής εθνικής ομοψυχίας, που θα στηριχθεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις, αλλά και τη δίκαιη κατανομή βαρών και ωφελημάτων ανάμεσα στους πολίτες».

Σήμερα, ο πρόεδρος της ΝΔ μεταβαίνει στη Δρέσδη για να συμμετάσχει στην 64η συνάντηση της περιλάλητης Λέσχης Μπίλντερμπεργκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ