Πέμπτη 9 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΟΤΑΜΙ
Ανησυχία για την άνοδο του «αντιευρωπαϊσμού»

Ανήσυχος για την άνοδο των αρνητικών απόψεων στην Ελλάδα απέναντι στην ΕΕ, όπως αυτή καταγράφεται σε έρευνα του αμερικάνικου ινστιτούτου PEW, εμφανίστηκε χτες ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ. Θεοδωράκης, μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ με θέμα «Το μέλλον της ΕΕ και η Ελλάδα: Προκλήσεις και Προοπτικές».

Αναφέροντας σε μια σειρά από στοιχεία από την εν λόγω έρευνα, κατέληξε: «Οι Βρετανοί δεν βλέπουν θετικά την ΕΕ σε ποσοστό 48%. Οι Ελληνες σε ποσοστό 71%. Η ευρωπαϊκή ιδέα έχει απαξιωθεί».

Στο όνομα της αναθέρμανσης της ενσωμάτωσης του λαού στο... «όραμα» της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, ο Στ. Θεοδωράκης στην πραγματικότητα προέταξε διεκδικήσεις του εγχώριου κεφαλαίου και αναδιαρθρώσεις που αυτό έχει ανάγκη: «Χρειαζόμαστε ένα νέο Εργαλείο Συνοχής, ένα μηχανισμό που θα ενισχύει τις οικονομίες που πραγματοποιούν αναγκαίες αλλά επώδυνες μεταρρυθμίσεις», σημείωσε και επανέφερε στη συζήτηση τη σύσταση ενός Ευρωπαϊκού Ταμείου Ανεργίας, το οποίο θα συμπληρωθεί «με έναν ευρωπαϊκό μηχανισμό κινητικότητας εργασίας, ο οποίος θα παρέχει και πληροφόρηση και κίνητρα για κινητικότητα»...

Τέλος, στο πλαίσιο της συζήτησης και των ενδοκαπιταλιστικών αντιθέσεων για την πορεία της ΕΕ, ο Στ. Θεοδωράκης επέμεινε ότι πρέπει να υπάρξει «πολιτική ενοποίηση» εντός ΕΕ και αναβάθμιση του ρόλου του Ευρωκοινοβουλίου, ενίσχυση των Επιτρόπων, διαβούλευση και συμμετοχή στις αποφάσεις και στα νομοθετικά κείμενα, ενίσχυση των κοινών πολιτικών σε καίρια θέματα καθώς και δημιουργία Ευρωστρατού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ