Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΝΟΤΙΑ ΑΦΡΙΚΗ
Δύο νεκροί σε επεισόδια στην Πρετόρια

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.--

Και χτες συνεχίστηκαν οι λεηλασίες καταστημάτων που ανήκουν κυρίως σε μετανάστες από τη Σομαλία και το Πακιστάν, σε προάστια της Πρετόρια, με αποτέλεσμα συγκρούσεις, έπειτα από επέμβαση της αστυνομίας, που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον δύο ατόμων, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, και τη σύλληψη περισσότερων από 40 άλλων.

Οι μεγαλύτερες λεηλασίες καταστημάτων μεταναστών σημειώθηκαν στα προάστια Μπαμποπάνε και Γκαρανκούα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ΑΡ, η αστυνομία, σε μία προσπάθεια να σταματήσει τις επιθέσεις, χρησιμοποίησε σφαίρες καουτσούκ στο πλήθος, με αποτέλεσμα το θάνατο δύο ατόμων στην περιοχή Μαμελόντι.

Διαδηλώσεις, λεηλασίες και ταραχές σημειώθηκαν το τελευταίο 48ωρο και σε άλλες περιοχές της Πρετόρια, με αφορμή (σύμφωνα με μία εκδοχή...) τη δυσαρέσκεια ψηφοφόρων του ANC για την απόφαση του κόμματος να μη θέσει υποψήφιο στις επικείμενες δημοτικές εκλογές της 3ης Αυγούστου τον απερχόμενο δήμαρχο της πόλης Κγκοσιέντσο «Σπούτλα» Ραμοκγκόπα, αλλά την πρώην υπουργό Γεωργίας από το Ντέρμπαν, Αντζελα Τόκο Ντίντιζα.

Τα σοβαρά επεισόδια προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του κυβερνώντος ANC, που επέρριψε την ευθύνη για τις λεηλασίες, τις καταστροφές περιουσιών μεταναστών σε «ομάδες κακοποιών, αναρχικών και χούλιγκαν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ