Πέμπτη 23 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
Σφραγίζουν τα σύνορα Ιορδανίας - Συρίας - Ιράκ

ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΑΜΜΑΝ.--

«Κλειστή στρατιωτική ζώνη» χαρακτήρισε χτες η Ιορδανία τα σύνορα με τη Συρία και το Ιράκ, έπειτα από την προχτεσινή βομβιστική επίθεση τζιχαντιστών του «Ισλαμικού Κράτους» απέναντι από προσφυγικό καταυλισμό στην ιορδανο-συριακή μεθόριο, με αποτέλεσμα το θάνατο έξι Ιορδανών στρατιωτών.

Η επίθεση στην ιορδανο-συριακή μεθόριο καταδικάστηκε από την κυβέρνηση του Σύρου Προέδρου, Μπασάρ αλ Ασαντ, σημειώνοντας ότι πρόκειται για «τρομοκρατική επίθεση που αποδεικνύει πως η τρομοκρατία δεν έχει σύνορα και κανείς δεν είναι απρόσβλητος από αυτήν».

Το ίδιο διάστημα, στη Δαμασκό, ο Πρόεδρος Ασαντ έδωσε εντολή σχηματισμού νέας κυβέρνησης στον 54χρονο έως πρότινος υπουργό Ηλεκτρισμού, Ιμάντ Χάμις, ο οποίος θα πρέπει μέσα στις επόμενες μέρες να παρουσιάσει το νέο υπουργικό συμβούλιο στη Βουλή, που συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές της 13ης Απρίλη. Λίγες ώρες πριν την εντολή για το σχηματισμό νέας συριακής κυβέρνησης, σημειώθηκαν βομβαρδισμοί στην πόλη της Ράκα που προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον 25 αμάχων (εκ των οποίων τα έξι παιδιά) και τον τραυματισμό άλλων 28. Οι αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν την επομένη της ανακατάληψης εδαφών που είχαν υπό τον έλεγχό τους εδώ και λίγες βδομάδες Σύροι στρατιώτες, από τζιχαντιστές του «Ισλαμικού Κράτους».

Τέλος, αργά το βράδυ της Τρίτης τουρκικά μαχητικά, αγνοώντας για μία ακόμη φορά τις αντιδράσεις της ιρακινής κεντρικής κυβέρνησης και της αυτόνομης κυβέρνησης των Κούρδων του βορείου Ιράκ, έπληξαν τουλάχιστον 15 θέσεις Κούρδων στις περιοχές Μετίνα και Ζαπ, καταστρέφοντας (σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού στρατού) καταφύγια και αποθήκες οπλισμού μαχητών του ΡΚΚ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ