Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
Εθνικιστικό δηλητήριο για λογαριασμό του κεφαλαίου

«Εμείς δεν εκφράζουμε καμία συμπάθεια προς την Τουρκία και τον τουρκικό λαό», ανέφερε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, Η. Παναγιώταρος, σε σχέση με το πολύνεκρο τρομοκρατικό χτύπημα στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης. Επιχειρώντας να «τεκμηριώσει» το εθνικιστικό και ρατσιστικό του παραλήρημα ανέφερε ότι «χρόνια τώρα υπέθαλπε, εξόπλιζε και εκπαίδευε (σ.σ. η Τουρκία και ο τουρκικός λαός) τους ισλαμιστές, για να κάνουν τις βρώμικες δουλειές της, των Αμερικανών, των Σαουδαράβων, εις βάρος της νομιμότητας, είτε στη Συρία, είτε στο Ιράκ (...). Δεν μπορούμε να εκφράσουμε τη συμπάθειά μας προς ένα έθνος που κατέχει τη μισή περίπου Κύπρο μας, ισοπεδώνει στην κυριολεξία τα κουρδικά χωριά...».

Στην πραγματικότητα, δηλαδή, ο χρυσαυγίτης κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, προκειμένου να χύσει το εθνικιστικό του δηλητήριο, επιχείρησε να τσουβαλιάσει το λαό της Τουρκίας με τους σχεδιασμούς και την πολιτική της τουρκικής αστικής τάξης, από τα οποία και ο ίδιος ο τουρκικός λαός υποφέρει.

Επιβεβαιώνοντας πλήρως το ρόλο της ως τσιράκι του κεφαλαίου, η ΧΑ βάζει συστηματικά το χεράκι της στην επιχείρηση απόκρυψης του πραγματικού αντιπάλου των εργαζομένων και του λαού, συμβάλλει στην καλλιέργεια του εθνικισμού, «εξαφανίζοντας» πλήρως τον ταξικό χαρακτήρα της «εξωτερικής πολιτικής» της Αγκυρας για λογαριασμό της τουρκικής αστικής τάξης, εντός ΝΑΤΟικού πλαισίου, όπως και την αντίστοιχα επικίνδυνη προσπάθεια των ελληνικών κυβερνήσεων να εξασφαλίσουν τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της ελληνικής αστικής τάξης, μέσω της βαθύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.

Και επειδή ο φασισμός πάει χέρι - χέρι με τον αντικομμουνισμό, ο Η. Παναγιώταρος, αφού έριξε το εθνικιστικό του δηλητήριο σε βάρος του λαού της Τουρκίας, στη συνέχεια επιδόθηκε στην αναπαραγωγή των χιλιοειπωμένων συκοφαντιών για την ««πώληση του 902», όπως και σε απίστευτες αναφορές ότι «τα θελήματα των εφοπλιστών τα κάνει μάλλον το ΚΚΕ» (!) και άλλα παρόμοια που προκάλεσαν ακόμα και γέλια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ