Πέμπτη 30 Ιούνη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Αντιδραστικές προτάσεις με αφορμή το βρετανικό δημοψήφισμα

Ως πρόμαχος της αλήθειας που εκφράζει το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του εμφανίστηκε (και) χτες ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, μιλώντας στην Ολομέλεια των ευρωβουλευτών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στις Βρυξέλλες. Συγκεκριμένα, επέμεινε στην ανάγκη να περάσει η ΕΕ στη «μετα-λαϊκισμό εποχή». «Το μέλλον είναι να τελειώνουμε με τον λαϊκισμό. Ο λαϊκισμός δεν λύνει τα προβλήματα, πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα και τελικά είναι εναντίον των λαών και της ΕΕ» υποστήριξε, σε μια προσπάθεια ουσιαστικά να στοιχηθεί άφωνος ο λαός πίσω από τα προτάγματα του κεφαλαίου. Αλλά και γενικότερα, ζήτησε μια νέα «Συμφωνία Αλήθειας της Ευρώπης με τους πολίτες», έπειτα και από το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. Παραπέρα, παρουσίασε το δικό του μείγμα δημοσιονομικής διαχείρισης, στοχεύοντας σε ρυθμούς ανάπτυξης 4% του ΑΕΠ και πρωτογενή πλεονάσματα 2% του ΑΕΠ.

Στο εσωτερικό, συνεχίζοντας τις εμφανίσεις του, ο αντιπρόεδρος του κόμματος, αρμόδιος για το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ, Κ. Χατζηδάκης, είπε μιλώντας στο ραδιοφωνικό «Alpha», συνεχίζοντας την προσπάθεια εκφοβισμού του λαού, ώστε να αποδεχτεί τα σχέδια του κεφαλαίου: «Η Ελλάδα πρέπει να είναι προσεκτική και να εκπλήξει θετικά τους εταίρους μας, τις αγορές και τους επενδυτές. Αν είμαστε σοβαροί, επειδή είμαστε στο ευρώ, δύσκολα θα μας πετάξουν έξω. Διαφορετικά διατρέχουμε κίνδυνο».

Σημειωτέον, σε ό,τι αφορά αυτό καθαυτό το πρόγραμμα της ΝΔ, η «διαβούλευση» επί του οποίου ξεκίνησε στις 15 Ιούνη, και καθώς οι «ομάδες εργασίας» του κόμματος «εργάζονται εντατικά για την επεξεργασία συγκεκριμένων προτάσεων», από τη ΝΔ απευθύνονται και στους ψηφοφόρους τους, μέσα από μια διαδικτυακή καμπάνια με την ονομασία «Ζητώ τη γνώμη σου», όπου τους καλούν να απαντήσουν σε 20 ερωτήσεις, με προκαθορισμένες απαντήσεις προς επιλογή, που αφορούν «πραγματικά οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά διλήμματα», τύπου «Ποια κατά την άποψή σας θα έπρεπε να είναι η προτεραιότητα για τον προϋπολογισμό του Δημοσίου σήμερα; Να μειωθούν οι δαπάνες του κράτους ή να παταχθεί η φοροδιαφυγή και να διευρυνθεί η φορολογική βάση;». `Η: «Εάν ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα από 3,5% πέσει στο 2%, τι θα έπρεπε να γίνει; Να παραμείνουν σταθερές οι δαπάνες και να γίνουν μικρές μειώσεις φόρων ή να περιοριστούν περαιτέρω οι δαπάνες και να γίνουν σημαντικές μειώσεις φόρων;» κ.ο.κ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Υπεραποδόσεις» που τσακίζουν τις λαϊκές ανάγκες (2019-08-20 00:00:00.0)
Παρουσιάζει στις ΗΠΑ τον «οδικό χάρτη» ανάκαμψης του κεφαλαίου στην Ελλάδα (2016-10-14 00:00:00.0)
Υπόσχεται μεταρρυθμίσεις και λιγότερους φόρους στο κεφάλαιο (2016-07-09 00:00:00.0)
Να γιατί «δεν έχει» το κράτος τους (2012-09-07 00:00:00.0)
Θέλαμε σκληρότερο προϋπολογισμό (2002-11-22 00:00:00.0)
Προϋπολογισμός στην υπηρεσία της ΟΝΕ (1999-08-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ