Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΤΟΥΡΚΙΑ
Δεν εξαντλήθηκαν τα ενδεχόμενα για «αντι-τρομοκρατικούς» συντονισμούς

ΑΓΚΥΡΑ.--

Την «κινητικότητα» που συνεχίζεται γύρω από την εξωτερική πολιτική της Αγκυρας ανέδειξε και η χτεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Ιρανό ομόλογό του Χασάν Ρουχανί, με αφορμή τους εορτασμούς για τη λήξη της νηστείας του Ραμαζανιού.

Σύμφωνα με την ιρανική πρεσβεία στην Αγκυρα, ο Ρουχανί επισήμανε πως «ο αγώνας κατά της τρομοκρατίας απαιτεί τη στενή συνεργασία μεταξύ των δυο κρατών αλλά και ότι σοβαρά βήματα των δύο χωρών εναντίον αυτού του κακού θα εξοντώσουν σίγουρα την τρομοκρατία στην περιοχή». Παράλληλα, ο Ιρανός ηγέτης «έθιξε τη βαθιά σχέση μεταξύ των δύο χωρών και τόνισε ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να αναπτύξουν οι δύο χώρες τις σχέσεις τους σε όλα τα πεδία». Πρόσθεσε ακόμα πως οι διμερείς εμπορικές συμφωνίες που εφαρμόζονται γοργά θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων.

Από τη πλευρά του, ο Ερντογάν στάθηκε στη σημασία της διεθνούς συνεργασίας κατά της τρομοκρατίας.

Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Ταντζού Μπιλγκίτς, διέψευσε ότι Αγκυρα και Ουάσιγκτον έφτασαν σε «μυστική στρατιωτική συμφωνία» για την κατάσταση της περιοχής Μανμπίτς στη βόρεια Συρία, υποστηρίζοντας ότι δεν ισχύουν οι φράσεις που αποδόθηκαν στον υπουργό Μ. Τσαβούσογλου, στη διάρκεια συνέντευξής του στη γαλλική «Λε Μοντ». Η συγκεκριμένη περιοχή σήμερα ελέγχεται από πολιτοφυλακές Κούρδων της Συρίας (που την ανακατέλαβαν από το «Ισλαμικό Κράτος» με την εναέρια στήριξη του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ), η αναβάθμιση των οποίων προκαλεί τον έντονο εκνευρισμό της Τουρκίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ