Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ
Νέα επίθεση ενόπλων

Αστυνομικοί καταφθάνουν στο σημείο της έκρηξης

Copyright 2016 The Associated

Αστυνομικοί καταφθάνουν στο σημείο της έκρηξης
ΝΤΑΚΑ.--

Τέσσερις νεκρούς άφησε πίσω της η νέα επίθεση ενόπλων που σημειώθηκε στο Μπαγκλαντές, χτες, στην περιοχή Σολάκια της επαρχίας Κισχορέγκανς, 100 χλμ. από την (πρωτεύουσα) Ντάκα, ενώ ήταν σε εξέλιξη μεγάλη συγκέντρωση μουσουλμάνων (πάνω από 250.000) για τη λήξη του μήνα του Ραμαζανιού.

Στους νεκρούς συγκαταλέγονται 2 αστυνομικοί και ένας από τους ενόπλους που έκαναν την επίθεση, ενώ δύο ακόμα άτομα συνελήφθησαν. Πρώτα σημειώθηκαν εκρήξεις βομβών (η μία μάλιστα έγινε κοντά σε σχολείο της περιοχής) και μετά ακολούθησαν πυροβολισμοί. Πάνω στους ενόπλους βρέθηκαν διάφορα όπλα, ακόμα και ματσέτες (είδος μεγάλου μαχαιριού). Τουλάχιστον 12 είναι οι τραυματίες.

Πριν καμία οργάνωση αναλάβει ευθύνη για την επίθεση, ο υπουργός Πληροφοριών Χασανούλ Χακ μίλησε για «τρομοκρατικό χτύπημα... ενάντια στις συνηθισμένες πρακτικές του Ισλάμ» και κατηγόρησε τους ενόπλους ότι προσπάθησαν να προκαλέσουν μια «αποσταθεροποιητική κατάσταση για να διώξουν» την κυβέρνηση.

Την περασμένη Παρασκευή, είχε γίνει επίθεση ενόπλων σε εστιατόρια σε διπλωματική ζώνη της ίδιας της πρωτεύουσας, με πολύωρη ομηρία δεκάδων ατόμων, που έληξε με το θάνατο συνολικά 22 ατόμων. Την ευθύνη για εκείνη την επίθεση ανέλαβε το «Ισλαμικό Κράτος» (ΙΚ), ωστόσο η κυβέρνηση επιμένει ότι το ΙΚ δεν έχει «παρουσία» στη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ