Παρασκευή 8 Ιούλη 2016
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέες κυρώσεις κατά της ΛΔ Κορέας

Διαφωνεί με τις μονομερείς κυρώσεις η Κίνα

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Να οξύνουν την κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο (και όλη τη γύρω περιοχή) επιδιώκουν οι ΗΠΑ, όπως φαίνεται και από τις κυρώσεις που ανακοίνωσαν κατά της ΛΔ Κορέας. Ειδικότερα, οι νέες κυρώσεις στρέφονται συγκεκριμένα κατά του ηγέτη της ΛΔ Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, με κατηγορίες για «διαβόητες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Στρέφονται επίσης και κατά 10 ακόμα προσώπων όπως και πέντε υπουργείων. «Υπό την ηγεσία του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Βόρεια Κορέα συνεχίζει να προκαλεί ανυπόφορη σκληρότητα και ταλαιπωρία για τα εκατομμύρια του λαού της, συμπεριλαμβανομένων εξωδικαστικών εκτελέσεων, αναγκαστικής εργασίας και βασανιστηρίων», δήλωσε ο Τζ. Σζούμπιν, στέλεχος των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Βέβαια, είναι πολύ προκλητικό, η Ουάσιγκτον που έχει πρωτοστατήσει σε αμέτρητες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και άλλους αιματηρούς αντιλαϊκούς σχεδιασμούς σε κάθε ήπειρο, να απευθύνει συστάσεις για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε άλλους. Το αμερικανικό «ενδιαφέρον» για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων φτάνει μόνο μέχρι εκεί που απαιτούν τα συμφέροντα των αμερικανικών μονοπωλίων και των συνεργατών τους...

Στο Πεκίνο, πάντως, ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ, Χονγκ Λέι, τόνισε πως το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρέπει να αντιμετωπίζεται «με εποικοδομητικό διάλογο και συνεργασία βασισμένη στην ισοτιμία και τον αμοιβαίο σεβασμό». Πρόσθεσε ακόμα πως η χώρα του «αντιτίθεται στη δημόσια πίεση, στην αντιπαράθεση, στο ηθελημένο πείσμα μιας χώρας σε μονομερείς κυρώσεις εναντίον άλλης...», τέλος, σημείωσε ότι «η σημερινή κατάσταση στην Κορεατική Χερσόνησο είναι σύνθετη και ευαίσθητη» και γι' αυτό τα εμπλεκόμενα μέρη «θα πρέπει να αποφύγουν προκλητικές ενέργειες που μπορεί να αναζωπυρώσουν την ένταση και να κάνουν περισσότερα για να φέρουν ειρήνη και σταθερότητα στη Χερσόνησο».

Σχετικές δηλώσεις έκανε και ο γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, από την κινεζική πρωτεύουσα όπου βρέθηκε, εκφράζοντας την ανησυχία του για την αυξανόμενη ένταση στη Χερσόνησο και καλώντας την Πιονγιάνγκ να αποφύγει τυχόν προκλήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ